BIJESNA PORUKA

POTPREDSJEDNIK HSS-a PROZVAO VRH STRANKE 'Gdje je sad junačina koja je odgovorna za rezultat HSS-a? Maca popapala jezik?'

 Goran Mehkek / CROPIX

Odgovorni za izborni rezultat HSS-a, gdje smo, provokativno je jučer pitao Krešo Beljak, potpredsjednik HSS-a, stranke koja je kao koalicijski partner HDZ-a osvojila jedan zastupnički mandat.

U nastavku Beljakove poruke može se iščitati i koga proziva. “Maca popapala jezik? Kad se išlo na izbore bez nekoliko dokazano najuspješnijih HSS-ovaca na listama, bilo je rečeno da jedan čovjek stoji iza prijedloga i odgovara za rezultat. Gdje si, junačino?”, napisao je Beljak na svom Facebook profilu.

‘Unisono istupa’

- To je razina razgovora Kreše Beljaka koja traje već dvije godine - komentar je iz HSS-a na prozivku potpredsjednika. HSS, pojašnjava naš sugovornik, ima poseban sporazum o strateškom partnerstvu s HDZ-om, zbog kojega očekuju da će im broj zastupničkih mandata uskoro rasti. Kako objašnjavaju, nakon zbrajanja preferencijalnih glasova koje su osvojili HSS-ovci na listama, rast će i broj mandata.

- Još ništa točno ne znamo, no sigurno nećemo ostati na jednome mandatu, a sve više od toga je uspjeh. Predsjednik Branko Hrg znat će se postaviti prema svemu što se događa vrlo pošteno, samo pričekajte da se ovo završi - uvjerava osoba bliska vodstvu HSS-a. Na pitanje kako u stranci doživljavaju Beljakovu prozivku, kažu kako potpredsjednik već dugo unisono istupa, no u vrhu stranke nikada se nije razgovaralo o upitnosti njegova statusa.

Unutarstranački izbori

Beljak jučer nije želio komentirati svoju poruku.

- Suzdržao bih se još dan-dva. Čini mi se da HSS prilično homogeno uzlazi u priču, stranka je jedinstvena, možda više nego ikada prije - jedini je njegov komentar. Beljak kao jedan od petero potpredsjednika HSS-a i član stranke od 2003., protivio se koaliranju s HDZ-om, a na lokalnim izborima u svibnju 2013. ponovno je izabran za gradonačelnika Samobora kao zajednički kandidat HSS-a i SDP-a.

Branko Hrg je, pak, na nedavnom predizbornom skupu HDZ-ove koalicije u Zadru izjavio kako “Domoljubna koalicija želi da se život čuva u obitelji, da se život čuva u braku koji je zajednica muškarca i žene jer se tako rađaju”. HSS-u uskoro slijede unutarstranački izbori.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2024 04:13