PRIJETNJE U RESTORANU

Policija u Saboru, Karolina Vidović Krišto ispitana zbog sukoba sa Šeksom, njega nije nitko kontaktirao

Važnu ulogu bi stoga mogla imati trojica konobara, koja su svjedočila razgovoru između Šeksa i Karoline Vidović-Krišto

Karolina Vidovič Krišto

 Damjan Tadic/Cropix

Policija je jučer bila u Saboru. Točnije u obližnjoj zgradi u Demetrovoj ulici u kojoj urede imaju pojedini saborski zastupnici, pa tako i Karolina Vidović Krišto, s kojom su dva policajca došla razgovarati o njezinoj prošlotjednoj kaznenoj prijavi protiv pročelnika Savjetodovanog vijeća HDZ-a Vladimira Šeksa.

- Da, došla mi je policija, ali potpisala sam u njihovom prisustvu izjavu o tajnosti našeg razgovora i stoga je ovo sve što smijem reći, kazala je Novom listu predsjednica stranke Odlučnost i pravednost.

Podsjetimo, Karolina Vidović Krišto prijavila je Državnom odvjetništvu Šeksa zbog prijetnji u jednom popularnom zagrebačkom restoranu.

U njemu joj je, navela je u kaznenoj prijavi, u srijedu u poslijepodnevnim satima prišao Šeks, unio joj se u lice, vrijeđao je i rekao da je ‘mnoge osobno ušutkao i ubio‘.

- Na moje pitanje hvali li se time, odgovorio je ‘da je ponosan na to’. Na moje izjave da je razgovor završen jer me napastuje i prijeti mi, on je nastavio s prijetnjama sve dok ga saborski zastupnik Josip Šarić nije odveo iz restorana, napisala je u kaznenoj prijavi Karolina Vidović Krišto.

- Mene još nitko iz policije nije kontaktirao. Niti povodom ove niti vezano uz njezinu prvu prijavu protiv mene, rekao je jučer Šeks za Novi list.

Upravo je ta prva prijava, kojom je saborska zastupnica obuhvatila i bivšeg glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića, bila Šeksu okidač kada je za stolom u restoranu ugledao Karolinu Vidović Krišto, dok je ona čekala svoj naručeni obrok.

- Ta mi je prijava prošla kroz glavu kada sam prolazio sam pokraj nje, a ona me je bezobrazno, podcjenjivački mjerkala. Rekao sam joj: ‘Slušaj, dosta je tih lažnih, izmišljenih prijava protiv mene. Ja ću se s tobom već obračunati’, to je sve.

Nisam joj prijetio niti bilo što drugo - Šeksova je verzija ovog susreta. Šarić, koji je bio s njim u restoranu, izašao je malo ranije i, suprotno navodima iz kaznene prijave, tvrdi da se nije u njega vraćao.

Važnu ulogu bi stoga mogla imati trojica konobara, koja su svjedočila razgovoru između Šeksa i predsjednice OIP-a. Policija će ih vjerojatno uskoro o tome pitati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:30