ŠTO SE DOGODILO?

Policija sumnja na korupciju, poseban tim obavio interni nadzor: USKOK istražuje nesreću HDZ-ovog župana

Nakon što su se javili svjedoci i ustvrdili da je Škodu vozio župan, policija je pokrenula interni nadzor

 Damir Dekanić

 Vlado Kos/Cropix

Poseban tim obavio je nadzor u PU vukovarsko-srijemskoj i zbog sumnji na koruptivna kaznena djela dostavio izvješće USKOK-u te oni sada postupaju, i to je razlog zbog kojega u ovom trenutku ne možemo izlaziti s informacijama što je ustanovljeno nadzorom.

To je na pitanja novinara odgovorio Nikola Milina, glavni ravnatelj policije, o postupanju u vezi s prometnom nesrećom u kojoj je sudjelovao HDZ-ov vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.

Prema policijskom priopćenju nesreća se dogodila 16. travnja 45 minuta nakon ponoći u Ulici Braće Radić u Cerni.

Županijskom Škodom Superb upravljao je 37-godišnjak iz smjera Andrijaševaca u smjeru juga i kod kućnog broja 36 vozač se nije kretao sredinom kolničke trake, nego je prešao na lijevu stranu kolnika gdje je na travnatoj površini prvo udario u ukrasno cvijeće, a potom na kućnom broju 34 u parkirani osobni automobil županjskih registarskih oznaka u vlasništvu 46-godišnjakinje.

Policija je tvrdila da je vozio 37-godišnjak, a da je 52-godišnjak, a radi se o županu, bio suvozač i da nitko od njih nije zatražio liječničku pomoć. Nakon što su se javili svjedoci i ustvrdili da je Škodu vozio župan, policija je pokrenula interni nadzor.

Prema riječima Nikole Miline, nitko od policajaca nije suspendiran ni kazneno prijavljen, ali nije ni odgovorio na koga bi se odnosile sumnje na moguća koruptivna kaznena djela, uz ogradu kako je sada sve u nadležnosti USKOK-a koji provodi izvide o prometnoj nesreći vukovarsko-srijemskog župana. USKOK je već prije na upit Jutarnjeg lista potvrdio da provode izvide i da u interesu istrage ne mogu ništa reći.

U međuvremenu su se medijima javili svjedoci koji su tvrdili da je Škodu vozio župan i rekli su da nemaju povjerenja u policiju pa će ono što su vidjeli te noći ispričati USKOK-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 07:38