PRUŽENA IM JE POMOĆ

Policija spasila 28 migranata, promrzle ljude prebacili na sigurnu lokaciju

Nakon lociranja, policijski službenici su se spustili među strane državljane i krenuli u akciju spašavanja
 Policijska uprava sisačko-moslavačka

Unatoč čestim upozorenjima policije o opasnostima i rizicima u koje se upuštaju osobe koje nezakonito prelaze državnu granicu, strani su se državljani ponovno našli na nepristupačnom i poplavljenom području. I opet, kao po ustaljenom scenariju, hrvatski su im policajci spasili živote. Ovoga puta spašeno je ukupno 28 stranih državljana od kojih su dvije žene, jedno dijete i 25 muškaraca.

- Naime, policijski službenici Postaje granične policije Novska s ispostavom Jasenovac su tijekom jučerašnjeg dana zaprimili dojavu da se na poplavljenom šumskom predjelu na području Novske, nalaze osobe kojima je potrebna pomoć. Kako se radilo o nepristupačnom terenu i poplavljenom području angažirani su pripadnici ATJ Lučko koji su detaljno helikopterom pretraživali teren iz zraka s ciljem lociranja osoba.

Nakon lociranja, policijski službenici su se spustili među strane državljane i krenuli u akciju spašavanja osoba koristeći čamac Interventne jedinice policije. Angažirani su i pripadnici HGSS-a koji su zajedno s policijskim službenicima, nakon nekoliko sati rada, prevezli promrzle osobe s poplavljenog područja na suho i sigurno - otkrivaju iz PU sisačko-moslavačke.

Također dodaju i da je strancima pružena sva potrebna liječnička pomoć te su dovedeni u službene prostorije nadležne policijske postaje gdje su im policijski službenici osigurali tople napitke i hranu.

image
Policijska uprava sisačko-moslavačka

Iz policije opetovano upozoravaju na tragedije koje se mogu dogoditi osobama prilikom nezakonitih prelazaka državne granice jer na ovakav način osobe riskiraju svoje zdravlje i živote, pa su tragedije neizbježne ako se u tom trenutku u blizini ne nalaze policijski službenici koji su uvijek spremni pomoći i spasiti osobe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 04:47