NAPAO NOVINARE

Policija prekršajno prijavila muškarca koji je u Otoku vrijeđao predstavnike medija

Pod utjecajem alkohola predstavnicima medija psovao majke, govorio da su ‘lešinari‘, ‘srpski mediji‘...
 Vlado Kos/Cropix

Zbog uvreda i psovki koje je uputio predstavnicima medija u središtu Otoka u ponedjeljak prijepodne dok su obavljali posao izvještavanja o uhićenju tamošnjeg gradonačelnika Josipa Šarića, protiv 53-godišnjaka iz ovog slavonskog gradića nadležnom je sudu podnesen optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl. 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

‘‘Jučer, 23. rujna, oko 11,00 sati pred gradskom upravom Grada Otoka tijekom postupanja policijskih službenika Policijske uprave vukovarsko-srijemske, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, došlo je do remećenja javnog reda i mira.

Naime, o postupanju policijskih službenika medijski su izvješćivali novinari i medijski djelatnici, kada je 53-godišnjak na naročito drzak i nepristojan način vikom i vrijeđanjem remetio javni red i mir, zbog čega su ga policijski službenici udaljili s mjesta događaja te započeli kriminalističko istraživanje. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 53-godišnjak pod utjecajem alkohola počinio prekršaj iz čl. 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te protiv njega slijedi optužni prijedlog nadležnom sudu,‘‘ izvijestili su iz PU vukovarsko-srijemske.

Podsjetimo, riječ je o čovjeku koji je kontinuirano predstavnicima medija psovao majke, govorio da su ‘lešinari‘, ‘srpski mediji‘..., pri čemu je bio izrazito verbalno agresivan i uporan sve dok ga pripadnici interventne policije, na zamolbu predstavnika medija, nisu udaljili s mjesta događaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2024 16:51