PORUKE IZ SISKA

Policija istražuje: Tko je postavio plakate: 'Vlada i Sabor počinili su izdaju'

Sisak, 110211."Vlada i Sabor = izdaja" i "Zaustavimo progon hrvatskih branitelja" poruke su s dva jumbo plakata postavljena uz drzavnu cestu Sisak - Zagreb. Plakati su nesluzbeno predstavljeni na skupu branitelja Sisacko-moslavacke zupanije proslog tjedna, koji je organizirala Koordinacija braniteljskih udruga. Predsjednik Koordinacije Drago Umicevic kaze da podrzava plakate i poruke s njih, ali da ne zna tko ih je tiskao i postavio.Foto: Mate Piskor / CROPIX
 Mate Piskor / CROPIX

SISAK - Sisačka policija u koordinaciji za Županijskim državnim odvjetništvom istražuje tko je postavio plakate uz državnu cestu Sisak-Zagreb s porukama "Vlada i Sabor jednako izdaja" i "Zaustavite progon hrvatskih branitelja".

- Izvid smo napravili u suradnji sa ŽDO kojem ćemo podnijeti izvješće, a ŽDO će odlučiti o daljnjem postupanju, potvrdila je policijsku istragu plakata Iva Hranitelj, glasnogovornica PU Sisačko-moslavačke. Jumbo plakati postavljeni su na prilazima Sisku u četvrtak navečer.

Tko je tiskao i postavio jumbo plakate nismo uspjeli doznati, ali je izvjesno da iza njih stoje braniteljske udruge. Naime, plakati su neslužbeni predstavljeni na nedavnom skupu branitelja Sisačko-moslvačke županije. Ivicu Pandžu Orkana, pukovnika HV u mirovini i ratnog vojnog invalida, razljutila je policijska istraga benignih plakata.

- Stipu Vrdoljaka, županijskog državnog odvjetnika ne zanima tko je na području naše županije ubio 1600 civila i 500 branitelja, on ne istražuje tko je pobio cijelo selo Kostriće, tko stoji iza zločina u Petrinji, Glini, Joševici. On eto istražuje i pokreće policijski stroj protiv autora nekoliko plakata.

Njemu smeta što smo mi branitelji poručili da su Vlada i Sabor izdali branitelje i što apeliramo da prestanu progoniti nas branitelje. Zato bi on hapsio sve nas koji to javno kažemo. Sramota, rekao je pukovnik Pandža.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 19:24