DRAMA U SLAVONIJI

Policajac na odmoru spasio mu život: Zgrabio ga dvije sekunde prije dolaska vlaka!

Muškarac iz Đurđenovca (67) došao je na pružni prijelaz s namjerom da izvrši samoubojstvo...
 Željko Mužević/CROPIX

NAŠICE - Dvije, tri sekunde dijelile su 67-godišnjaka iz Đurđenovca od gotovo sigurne smrti pod putničkim vlakom na pružnom prijelazu između Đurđenovca i Našičkog Novog Sela, na koji je i došao s namjerom da izvrši samoubojstvo. I vjerojatno bi u tome uspio da nije bilo 41-godišnjeg policajca iz Našičkog Novog Sela Dejana Maškova, koji je igrom slučaja naišao tim putem u subotu 13. kolovoza oko 17,20 sati.

- Išao sam automobilom u Đurđenovac kada sam čuo da vlak koji je išao u smjeru Našica gotovo sumanuto trubi. Bilo mi je to čudno, a onda sam uočio čovjeka kako ide pješice prema pružnom prijelazu, a nedaleko od njega ostavio je svoj bicikl. Malo sam ubrzao, trubeći mu pri tome i pokušavajući ga tako zaustaviti, ali on se uopće nije osvrtao.

Parkirao sam automobil na nekih 5-6 metara od pruge, istrčao iz njega i pojurio prema čovjeku, zgrabio ga u zadnji tren te ga povukao prema sebi. Možda 2-3 sekunde nakon toga vlak je prošao pokraj nas i prakitčki su tog čovjeka sekunde dijelile od smrti - prepričao nam je svoju spasilačku misiju ovaj policajac, koji je u službi već više od 20 godina, a svoj do sada najveći zadatak izvršio je na godišnjem odmoru.

Nije pri tome razmišljao o posljedicama, niti o mogućnosti da skupa sa 67-godišnjakom završi na tračnicama, a kaže da o tome ne želi ni sada razmišljati.

- Reagirao sam instinktivno, ljudski i ponovio bih to. Ne želim razmišljati na način, što bi bilo kad bi bilo. Drago mi je da sam ga spasio, a sve ostalo je nebitno - ispričao je Dejan, suprug i otac dvoje djece, na koga je njegova obitelj sasvim sigurno iznimno ponosna.

Čovjek koji je pokušao izvršiti samoubojstvo prevezen je u KBC Osijek bez ikakvih fizičkih ozljeda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 20:32