SPRIJEČIO ŠIRENJE POŽARA

Policajac na granici kontrolirao je vozače, a onda ugledao auto u dimu, odmah se bacio u akciju!

Iako je vozač gorećeg auta sam pokušao gasiti požar vatrogasnim aparatom, utvrđeno je da je isti bio neispravan

ilustracija

 Emica Elvedji/Cropix/Cropix

Kad je prošlog petka u koloni vozila na graničnom prijelazu Vinjani Donji buknuo požar automobila, svi su ostali šokirani, a s vatrenom stihojom se spremno uhvatio u koštac granični policajac!

Požar je vrlo brzo ugašen i srećom nitko nije ozlijeđen, a iz PU splitsko dalmatinske kažu da je "izbio požar na vozilu u izlaznoj traci iz RH na MCGP Vinjani Donji".

Dodaju i da je vozač automobila sam pokušao vatrogasnim aparatom kojeg je izvadio iz prtljažnika ugasiti požar, ali nije uspijevao jer je aparat, kako se kasnije utvrdilo, bio neispravan.

I zatim je na scenu stupio policajac koji je obavljao poslove granične kontrole.

- Policijski službenik koji je obavljao poslove granične kontrole kada je uočio dim iz prostorija graničnog prijelaza uzeo je vatrogasni aparat, došao do vozila i ugasio plamen izvan poklopca, nakon čega su otvorili poklopac motora i u cijelosti je ugašen požar na vozilu. S vlasnikom je obavljen razgovor, prema njegovoj izjavi radi se o tehničkom kvaru na vozilu. Brzom reakcijom policijskog službenika požar je brzo ugašen, nastala je manja šteta na vozilu - kažu iz splitske policije. A obzirom da se vozilo nalazilo u koloni spriječena je mogućnost širenja požara i oštećenja drugih vozila koja su se nalazila na graničnom prijelazu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 12:12