NASTAVLJENO SUĐENJE

Polančec svjedocima: Tko bi ikada rekao da ćemo se ovako sresti?

 Damjan Tadić/CROPIX

ZAGREB - Danas je na Županijskom sudu u Zagrebu nastavljeno suđenje bivšem potpredsjedniku Vlade i ministru gospodarstva Damiru Polančecu zbog isplate pola milijuna kuna odvjetniku Petru Miletiću za nepotrebnu stručno-pravnu studiju koja se na kraju nikada nije koristila.

Očekuje se kako će danas svjedočiti Savo Davidović, Zvonimir Novak, Nenad Mađerić, Tomislav Mazal, predsjednik SDSS-a Vojislav Stanimirović i bivši vukovarsko-srijemski dožupan Jovan Ajduković.

- Tko bi ikada rekao da ćemo se ovdje i ovkao sresti - rekao je Polančec svjedocima dok je dolazio na Sud.

Nekadašnji zaposlenik Ureda za odnose s javnošću Vlade, Tomislav Mazal, izjavio je kako je Polančec bio zadužen za 'krizne situacije' te da je imao zadatak riješiti problem tvornice Borovo i njezinih zaposlenika.

Mazal svjedoči kako je problem izrastao u političku prepreku jer je SDSS zaprijetio vladajućem HDZ-u kako će izaći iz koalicije ukoliko se problem ne sanira.

Dodao je kako je nakon susreta Polančec istaknuo da Miletić traži dodatan novac za obavljanje pravnih radnji unutar realizacije sporazuma te da će mu za to dati pola milijuna kuna.

Anto Nobilo, Polančecov odvjetnik, ističe kako je njegov klijent postupao u skladu sa službom, a ne prema vlastitoj kositi.

- Bivši mu je premijer naredio da problem radnika Borova i njezinih srpskih zaposlenika riješi što je prije moguće sa što manje novaca, a Polančec je upravo to i učinio. Sporazumom su bile zadovoljne obje strane - zaključio je Nobilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. srpanj 2024 12:53