LAŽNA UZBUNA

POLA GRADA SE DIGNULO NA NOGE Mlada majka u panici prijavila krađu skupocjenih kolica, ali dan poslije policija je objavila što se dogodilo

 
 Boris Kovacev / Ilustracija / CROPIX

Vijest o besramnoj, štoviše, nehumanoj krađi dječjih kolica na Trgu Ante Starčevića u Osijeku, koju smo temeljem priopćenja PU osječko-baranjske objavili u ponedjeljak, na kraju se pokazala neistinitom.

Naime, kolica zapravo nisu ukradena, nego ih je 22-godišnja Osječanka, mlada majka bebe, prethodno zapravo ostavila u jednoj trgovini zaboravivši da je to učinila.

Sva u panici, policiji je odmah prijavila krađu nekoliko tisuća kuna vrijednih kolica, a onda nas je ta ista policija u utorak izvijestila kako su kolica pronađena u trgovini na Trgu Ante Starčevića, pa je tako brže od očekivanog i na zadovoljavajući način riješen slučaj ove "drske krađe".

Mladoj majci ostaje samo preporučiti da se ubuduće malo bolje skoncentrira...

Koliko je ova priča zaokupila pažnju javnosti potvrđuju i riječi gradonačelnika Osijeka Ivana Vrkića, koji je jutros na sjednici gradskog vijeća rekao kako je čuvši da su mladoj majci ukradena kolica odlučio da će joj on kupiti nova.

- Međutim, maloprije sam dobio informaciju da kolica nisu ukradena i da su mladoj sugrađanski vraćena, pa za time neće biti potrebe, rekao je Vrkić.

No, to je iskoristio vijećnik HDZ-a Milan Opačak, koji je u već nekoliko navrata na sjednicama tražio da grad isplaćuje mladim majkama određeni iznos porodiljne naknade.

'Očekivao sam da će ta stavka biti u današnjem rebalansu proračuna, iako s gradonačelnikom nikada nisam održao sastanak kojeg mi je na tu temu obećao.

No, kako toga nema u rebalansu, evo sada predlažem da ubuduće u proračunu predvidi sredstva za kupovinu dječjih kolica mladim obiteljima', rekao je Opačak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 00:38