BURNO U SABORU

Pogledajte saborski ‘nastup‘ zbog kojeg je Jandroković Peovićki poručio: ‘Vi ste izdajica!‘

Pljačka, pretvorba i privatizacija vaš su krimen, izdali ste sve ljude u Hrvatskoj, sve radnike i radnice, rekla je Katarina Peović

Katarina Peović

 Screenshot/X

Uvrede, optužbe o izdaji i izdajnicima, kvislinzima te marionetama razmijenili su u srijedu oporbeni i zastupnici HDZ-a te predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

- Vi ste kvisling, vi ste izdajica hrvatskog naroda - uzvratio je Jandroković Katarini Peović (RF) nakon što je ona prozvala HDZ da su pljačka pretvorbe i privatizacije njegov krimen, a njegove zastupnike optužila da su kvislinzi "zato jer su izdali sve ljude, sve radnike u Hrvatskoj".

- Trebate izaći na prosvjed za kraj kvislinške vlade HDZ-a 23. ožujka - pozvala je građane u raspravi uoči izglasavanja tehničkih izmjena Stečajnog zakona.

- Prestanite koristiti taj izraz - pozvao ju je Jandroković, poručivši joj da olako govori o ljudima i optužuje ih za nacionalnu izdaju.

- Biti kvislingom znači izdati svoju domovinu, kvisling je pojam za najveću izdajicu uopće kad su u pitanju međunarodni odnosi, čovjek je ubijen, zazivate političko nasilje - rekao je zastupnici.

- Opći pojam za izdajicu uspjeli ste dovesti u vezu s nekim nasiljem, no vi ste kvislinzi zato jer nam prodajte hrvatstvo grofova - uzvratila mu je Peović i dodala kako nema tog hrvatstva koje je u stanju pomiriti hrvatstvo grofova s onim kmeta.

- Mi smo za kmetove, a vi ste za grofove bili od prvog trenutka - ustrajala je, na što joj je Jandroković poručio da prestane koristiti izraz kvisling jer će u suprotnom dobiti natrag isti.

Beljak: ‘Ako je netko kvisling, onda je to Plenković‘

Krešo Beljak (HSS) uzvraća mu da izdajicom naziva nekoga tko nikad nije bio na vlasti, a da je kvisling onaj tko je marioneta, kojeg je netko postavio.

- Ako je netko kvisling, onda je to Andrej Plenković koji je postavljen tu da odradi Agrokor, Plin za cent, da odradi za strane sile, za Ameriku i Rusiju - izjavio je i dodao kako onaj tko nikad nije bio na vlasti "ne da ne može biti kvisling, izdajica, ne može biti ništa".

- Baš ste dobro rekli, jer stvarno ste ništa - uzvratio mu je Jandroković.

Bojan Glavašević (NZ) dodaje da se iz HDZ-ovih redova često implicira riječ izdajica.

- Kad iz te stranke broje krvna zrnca, govore o srboljubnim srcima, riječ izdajica nije upotrijebljena, ali je implicirana - objasnio je i dodao kako krasti od Hrvatske znači izdati je, "možda ne u doslovnom smislu zakona, ali u duhu svakako".

HDZ: ‘Uveli ste govor mržnje, Orešković je prorok apokalipse‘

HDZ je oporbene kolege prozvao da su u hrvatski javni prostor uveli govor mržnje, a Daliju Orešković da je postala "prorok apokalipse".

- Nismo stvarali državu zato da u njoj hodamo pognute glave zbog Andreja Plenkovića i njegovog HDZ-a - izjavila je ta zastupnica, zazivajući izbore i tvrdeći da su oni koji mrze ovu zemlju HDZ i njegov premijer.

- Vi se Bogu molite da budu što kasnije, jer ne znate tko će vas primiti na listu, SDP ili Možemo, jer sami ne možete - rekla joj je Marija Jelkovac (HDZ), dodavši da za nju sigurno neće glasovati hrvatski branitelji koje je nazvala karcinomom društva.

- Vas i 99 posto zastupnika HDZ-a ne bi bilo nigdje da niste članovi pravomoćno osuđene bande HDZ-a - uzvratio joj je Beljak.

- Vi ste bukači i sijači govora mržnje koji radikaliziraju hrvatsko društvo - uzvraća oporbenim kolegama Andro Krstulović Opara (HDZ).

U jednom trenutku dio lijeve oporbe, osim Socijaldemokrata, napustio je sabornicu, što je komentirao Milan Vrkljan (PH).

- Ovi koji su izašli nisu podržali pomoć Ukrajini, Zakon o hrvatskom jeziku i izbor Ivana Turudića jer je Njemačkoj izručio dva pripadnika zloglasne UDBA-e, Perkovića i Mustača - rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 19:21