UGROŽENO POSLOVANJE

PODUZETNICI NISU IMPRESIONIRANI VLADINOM RELAKSACIJOM GOSPODARSTVA 'Pod ovim uvjetima nećemo ni otvarati svoje ugostiteljske objekte'

 
Ilustracija
 Luka Gerlanc / CROPIX

"Katastrofa je što Vlada nije ni taknula članarine za HGK i HOK kao ni parafiskalne namete", prvi je komentar Dražena Oreščanina iz Udruge Glas poduzetnika nakon što je premijer na sjednici Vlade objavio mjere relaksacije gospodarstva.

Smatra i da će mnogi mali uslužni biznisi, pogotovo u ugostiteljstvu i turizmu, biti ugroženi kad počnu raditi jer neće biti za njih dovoljno tržišta, kreirat će minimum prihoda i teško podmirivati obveze.

Oko uvjeta koji su postavljeni za rad ugostiteljskih objekata (razmak, dvoje ljudi za stolom, pregrade od pleksiglasa itd.) dogovaraju suradnju s Ekonomskim fakultetom u Rijeci, da profesori i studenti izrade procjene.

Na Facebook stranici Glasa poduzetnika mnogi su bili kritični, a neki najavili da pod tim uvjetima, sa smanjenim kapacitetima, neće ni otvarati ugostiteljske objekte, većina ostalih djelatnosti ne zna još uvjete pod kojima može početi raditi.

Mnogo je kritika i na račun Vlade oko djelatnosti koje sada nisu predviđene za otvaranje, od autoškola do fitness centara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 03:24