KRVAVI POHOD

Podignuta nova optužnica za pljačku Fine: Roso isplanirao pljačku, Boršić ubio zaštitare

ZAGREB - Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo podignulo je novu optužnicu za pljačku Finine poslovnice u Zagrebu 2005. godine, kada su ubijena dvojica zaštitara, Stipe Mušan i Drago Rener.

Optuženi su odbjegli Ante Roso, koji je predvodio skupinu pljačkaša i prvooptuženi je, kao i još deset osoba koje se tereti da su sudjelovale u krvavom pohodu. U optužnici stoji kako su iz koristoljublja ubili dvojicu zaštitara, ukrali novac, doveli živote i imovinu u opasnost, a na kraju i prikrivali protuzakonito dobiveni novac.

Prema navodima Županijskog odvjetništva Roso je sve isplanirao, a pljačku je izveo drugooptuženi Ivan Boršić uz pomoć trojice optuženika. Riječ je o Dubravku Žegelju, kojeg se tereti da je automatskom puškom ubio zaštitare, a torbu s novcem i oružjem sakrio je i čuvao šestooptuženi D.B. Boršić i ostali novooptuženi uhićeni su u siječnju ove godine.

Boršića se tereti i da je 2007. s još trojicom suučesnika ispred poslovnice Erste banke u Hrgovićima opljačkao 2,8 milijuna kuna iz Finina oklopljenog kombija, a na teret mu se stavlja i da je iste godine isplanirao, pripremio i s još dvojicom suučesnika opljačkao oko 80 tisuća kuna iz poslovnice Erste banke u Ulici Alberta Fortisa.

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo je za zločin u Fini već se sudilo Nenadu Filipoviću koji je, zajedno s još nekolicinom optuženika, oslobođen svih optužbi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 22:25