SANDRA BENČIĆ

‘Plenkoviću je zastupljenost žena na listama reduntantno pitanje? On će nakon izbora postati redundantan‘

Stranka Direkt u Splitu podržala je političku platformu Možemo!

Sandra Benčić

 Nikola Vilic/Cropix

Stranka Direkt, bivša Pametno za Split i Dalmaciju, u utorak je u Splitu dala podršku političkoj platformi i kandidacijskoj listi Možemo! u 10. izbornoj jedinici, te Sandri Benčić kao kandidatkinji za predsjednicu Vlade.

Koordinatorica Možemo! i premijerska kandidatkinja Sandra Benčić je poručila da žele ispraviti one politike i odluke koje su kod građana izazvale osjećaj nepravde, nejednakosti i nemoći spram onih povlaštenih.

image
Nikola Vilić/Cropix
image

Sandra Benčić

Nikola Vilić/Cropix

Želimo Hrvatsku u kojoj država brine za sve građane, u kojoj je ekonomija usmjerena na ostvarenje dostojanstvenih plaća i uvjeta rada, u kojoj je razvoj svih regija zemlje ujednačen. Želimo provesti promjene koje će Hrvatsku učiniti zemljom u koju se dolazi, a ne zemlju iz koje se odlazi, poručila je Benčić na konferenciji za novinare.

Predsjednica stranke Direkt Kristina Vidan izvijestila je da su odlučili da neće sudjelovati na izborima za Hrvatski sabor 17. travnja, jer je fokus njihovog djelovanja "bio i ostao Split i Dalmacija".

image

Kristina Vidan

Nikola Vilić/Cropix

Pojasnila je da prate situaciju na nacionalnoj političkoj sceni i da su odlučili podržati listu Možemo! u 10. izbornoj jedinici, kao i Sandru Benčić kandidatkinju za premijerku jer je, kako kaže, Možemo! jedna od rijetkih stranaka koja je ostala dosljedna u zastupanju vrijednosti koje dijeli i Direkt.

Koordinatorica splitske lokalne grupe Možemo! Tamara Visković je rekla da sve njihove suradnje moraju imati ukorijenjenost u sličnim vrijednostima i rok trajanja duži od datuma izbora, te da će svaki zastupnik Možemo! u Saboru biti borben i argumentiran zagovarač takvih politika i niti jedna vlada neće od njih dobiti bjanko potpis na ijedan od budućih poteza.

image


Na fotografiji: Tamara Visković

Nikola Vilić/Cropix

Nositelj liste Možemo! u 10. izbornoj jedinici Đuro Capor je, među ostalim, rekao da će se založiti za zaustavljanje i nekontrolirano širenje urbaniziranog prostora i bespravnu gradnju, te promjene zakonodavnog okvira za lokalne referendume jer želi jaču participaciju građana u prostornom planiranju, osobito za velike prostorne zahvate.

image

Đuro Capor

Nikola Vilić/Cropix

Benčić je novinarima odgovorila da Možemo! neće pristati na bilo kakvu postizbornu koaliciju u kojoj bi bile stranke desnice, primjerice Domovinski pokret i Most, koje, po njezinim riječima, zastupaju anticivilizacijske vrijednosti, od odnosa prema ženama kroz inicijativu o odbacivanju Istambulske konvencije, do ekonomskih mjera poput najava privatizacije HEP-a.

"Možemo neće dati podršku ni jednoj Vladi u kojoj bi takve ideje bile zastupljene, kao što ćemo se boriti protiv teza koje na takvim pitanjima stižu iz HDZ-a, poput izjave Andreja Plenkovića po kojem je zastupljenost žena na listama ‘redundantno‘ pitanje. Poručujemo mu da će nakon izbora on postati redundantan", rekla je Benčić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 23:03