OŠTRA RETORIKA

PLENKOVIĆ ŽESTOKO UZVRATIO KOVAČU 'Članovima HDZ-a trebali bi se ispričati oni koji tijekom izbora nisu radili ništa ili su radili za druge'

 
Miro Kovač i Andrej Plenković
 CROPIX

Kako se bliže unutarstranački izbori u HDZ-u tako se ponovno zaoštrava retorika među kandidatima za predsjednika stranke.

Kao što smo izvijestili, kandidat za predsjednika stranke Miro Kovač poručio je svom protukandidatu i aktualnom šefu HDZ-a Andreju Plenkoviću da bi se trebao ispričati biračima i članovima stranke za najlošiji izborni rezultat HDZ-a od kada postoji. To je bila njegova reakcija na Plenkovićev zahtjev da se on ispriča zbog tvrdnje da su neki HDZ-ovci u strahu od gubitka posla pa da mu zbog toga ne dolaze na predizborne skupove.

Plenković je u utorak u večernjim satima izjavio kako nije čuo Kovačevu izjavu, ali je i on pozvao 'neke' da se ispričaju.

- Bilo bi dobro da se ispričaju oni koji u vrijeme europskih izbora ili pak prvog kruga predsjedničkih izbora ili nisu radili ništa, ili su radili za druge. Ti bi se trebali ispričati, a ne mi koji radimo 24 sata, poručio je Plenković.

Podsjetimo, Kovač je u ranijoj izjavi rekao da je Plenković 'vrlo nervozan i malo u strahu od gubitka radnog mjesta predsjednika stranke'.

- Ja to razumijem, onda izmišlja neke stvari. Ja ga pozivam da bude racionalan i da ne bude u sukobu misli. Još se nije ispričao biračima i članovima stranke za najlošiji izborni rezultat HDZ-a od kada postoji, na europskim izborima, i za poraz na predsjedničkim izborima, rekao je Kovač.

Kovač smatra da bi se aktualni predsjednik HDZ-a trebao ispričati svim članovima nakon izjave kako jedan član stranke nije relevantan ili da je njegovo mišljenje "bitno kao mišljenje jednog Finca".

- Ta je izjava bila upućena meni, ali je poruka cjelokupnom članstvu, ocijenio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 16:32