LOKALNI IZBORI

Plenković: ‘Vice Mihanović je izvanredno rješenje za budućnost Splita‘

Plenković je kazao da HDZ-ov kandidat ide na novu pobjedu, a što će biti nakon izbora, to će se vidjeti
 Ivo Ravlic/Cropix

Predsjednik Vlade Andrej Plenković, koji je popodne bio u Splitu na otvorenju radova na istočnoj obali, rekao je odgovarajući na novinarska pitanja da je HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Vice Mihanović izvanredno rješenje za budućnost toga grada.

Istaknuo je da se Mihanović pokazao u privatnom sektoru, da ima zavidnu akademsku karijeru, poznat je u Splitu, u najzrelijim je godinama, a i dokazao se na poslu.

Novinare je zanimalo "ima li Vice Mihanović blagoslov" predsjednika Vlade za koaliciju sa Željkom Kerumom, na što im je Plenković odgovorio da HDZ-ov kandidat ide na novu pobjedu, a što će biti nakon izbora, to će se vidjeti.

Na pitanje može li HDZ nakon pobjede sastaviti većinu i bez koalicije, predsjednik Vlade je odgovorio da ne može biti čarobnjak i pretpostaviti kako će glasovati građani Splita, nego da ta stranka ide na izbore i po novo povjerenje sa sjajnim kandidatom.

​Plenković je na pitanje je li njegov današnji dolazak u Split dio predizborne kampanje odgovorio da je projekt istočne obale sjajan,​ zbog čega čestita ravnatelju Lučke uprave Vici Mihanoviću na inicijativi, ideji i na pripremi koja je trajala nekoliko godina. Čestitao je na osiguranim europskim financijskim sredstvima, "jer grad Split to uređenje neće stajati ništa, a za 42 milijuna kuna i 11 mjeseci imat će novu istočnu obalu."

Novinari su ga pitali koliko će porezne obveznike stajati njegovo dvodnevno putovanje po Dubrovačko-neretvanskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji te nije li bilo jeftinije doći helikopterom kao što to radi predsjednik Zoran Milanović.

"S obzirom da smo u posljednje vrijeme zbog ograničenja koja su postojala zbog covida zaista imali malo aktivnosti diljem Hrvatske, vrijeme je da to kompenziramo", odgovorio je novinaru Plenković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 13:35