SJEDNICA VLADE

Plenković uputio prijedlog Milanoviću da se privremeno produži mandat Markiću na čelu SOA-e

Mandat bi mu se, kaže, produžio privremeno, do postizanja dogovora o stalnom mandatu i u kontekstu formiranja nove Vlade

Andrej Plenković

 Damir Krajac/Cropix

Premijer Andrej Plenković izvijestio je na početku sjednice Vlade da je uputio predsjedniku Republike Zoranu Milanoviću prijedlog za privremeno produljenje mandata aktualnom ravnatelju Sigurnosno-obavještajne agencije Danijelu Markiću, kojem mandat istječe 5. svibnja.

"Danas sam uputio prijedlog predsjedniku Republike za daljnje produljenje mandata aktualnom ravnatelju SOA-e Danielu Markiću", kazao je predsjednik Vlade.

Mandat bi mu se, kaže, produžio privremeno, do postizanja dogovora o stalnom mandatu i u kontekstu formiranja nove Vlade, a kako bi SOA mogla normalno funkcionirati i nakon 6. svibnja, do kada mu traje mandat.

Plenković je čestitao i svim vatrogascima njihov Dan koji se obilježava u sutra.

"Želim im zahvaliti na njihovom važnom, odgovornom poslu, dugoj tradiciji vatrogastva u Hrvatskoj", rekao je podsjetivši da je njegova Vlada donijela novi Zakon o vatrogastvu te u sustav uložila nešto manje od 600 milijuna eura.

Dodao je i da je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković uputio prijedloge četiri pravilnika vezano za visinu dodatka za radna mjesta profesionalnih vatrogasaca. "Vjerujem da će se s ovim prijedlozima, uz eventualne korekcije, sustavno i strukturno riješiti organizacija vatrogasnog sustava u partnerstvu nacionalne razine i lokalnih jedinica", zaključio je Plenković.

Danas, Dan uoči Svetog Florijana, koordinacija sindikata i udruga profesionalnih vatrogasaca organizira prosvjed vatrogasaca na Trgu sv. Marka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 15:02