DOBRO POSLOVANJE

Plenković u tvornici Dilj: ‘Impresivno je vidjeti da se tradicija nastavlja s visokom zaposlenosti‘

Dobra je vijest i visina prosječne plaće koja u Nexe grupi iznosi 7000 kuna, rekao je premijer u Vinkovcima

Andrej Plenković

 Marko Mrkonjic/CROPIX

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je u petak u Vinkovcima, povodom obilježavanja 100 godina postojanja, tvornicu crijepa Dilj koja posluje u sastavu našičke Nexe Grupe te čestitao Upravi Nexe Grupe što poslovanjem doprinosi hrvatskom izvozu i gospodarstvu.

"Impresivno je vidjeti da se tradicija koja traje 100 godina, od kojih 20 u sastavu Nexe Grupe, nastavlja i dalje s visokom zaposlenosti od 250 ljudi ovdje u Vinkovcima i izvozno orijentiranom proizvodnjom", rekao je premijer dodajući kako je dobra vijest i visina prosječne plaće koja u Nexe grupi iznosi 7000 kuna.

Predsjednik Uprave Nexe d.d. Ivan Ergović izjavio je kako je iznimno ponosan što je tvornica Dilj u sastavu Nexe Grupe već punih 20 godina.

"Ponosan sam što smo u Vinkovcima u tih 20 godina napravili svjetsku tvornicu koja izvozi 60 posto svojih proizvoda. U razgovoru s premijerom dotaknuli smo se energetske učinkovitosti i investicija podržanih iz EU fondova. Mislim da je to pravi način na koji može uspjeti hrvatsko gospodarstvo", rekao je Ergović koji je premijera Plenkovića i nakratko proveo kroz Diljeve pogone.

U pratnji su bili ministar obrane i predsjednik vukovarsko-srijemskog HDZ-a, Mario Banožić, te član Uprave Nexe d.d. i direktor Dilja d.o.o., Dražen Ivezić.

Vinkovačka tvornica crijepa Dilj osnovana je 1922. godine. Od 2002. posluje u sastavu NEXE Grupe - regionalnog proizvođača građevinskog materijala. Njegovu snagu danas čini i 330 zaposlenika u dvjema tvornicama crijepa u Vinkovcima i tvornici opeke u Našicama. Asortiman Dilja čine crjepovi velikog i malog formata, specijalni elementi i žljebnjaci, a u tvornici cigle u Našicama proizvodi se klasični i termo blok.

U 2021. godini Dilj je ostvario ukupni poslovni prihod od 178 milijuna kuna, što je 22 posto više u odnosu na 2020. godinu. Investicijska ulaganja u posljednjih 20 godina dosegnula su iznos od 385 milijuna kuna. Dilj ima uspostavljen Sustav upravljanja kvalitetom po normi ISO 9001 i Sustav upravljanja energijom po normi ISO 50001.

U povodu 100 godina postojanja Dilja, u Gradskom kazalištu Joze Ivakića u Vinkovcima tijekom večeri održana je i svečana akademija.

Prije nego je došao u Dilj, predsjednik Vlade Andrej Plenković popio je kavu u središtu Vinkovaca s članovima županijske i vinkovačke organizacije HDZ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 16:55