PRIČINIO MU SE MILANOVIĆ

Plenković u Osijeku napravio znakovit gaf: ‘Pozdravljam izaslanicu predsjednika Republike...‘

Premijeru je čini se i u Osijeku, u jednoj svečanoj atmosferi, na pameti i u mislima bio njegov najveći politički protivnik

Nataša Tramišak, Andrej Plenković

 Vlado Kos/Cropix

"Pozdravljam izaslanicu predsjednika Republike, gospođu Tramišak...", rekao je hrvatski premijer Andrej Plenković pozdravljajući uzvanike svečane sjednice Skupštine Osječko-baranjske županije, održane ovog utorka u Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije.

I ništa u tome ne bi bilo sporno da je Nataša Tramišak, saborska zastupnica HDZ-a i bivša ministrica regionalnog razvoja i fondova EU, koju je Plenković prošle godine smijenio iz svoje Vlade, doista na svečanoj sjednici bila u funkciji izaslanice predsjednika države Zorana Milanovića, što je doduše teško zamisliti.

image

Andrej Plenković

Vlado Kos/Cropix

No, Tramišak je ondje bila kao izaslanica predsjednika Sabora i svog i Plenkovićevog stranačkog kolege Gordana Jandrokovića. Čak se u toj funkciji, baš prije Plenkovića i obratila skupu.

U nastavku svog govora, premijer je ipak Tramišak stavio u kontekst izaslanice predsjednika Sabora, pa se prvi spomen može svrstati u kategoriju govornog gafa.

image
Vlado Kos/Cropix

No, već i ta činjenica govori kako je premijeru čini se i u Osijeku, u jednoj svečanoj atmosferi, na pameti i u mislima bio njegov najveći politički protivnik, predsjednik Republike Milanović.

Koji, naravno, u Osijeku na ovoj sjednici nije bio, niti je na nju uopće pozvan, a što je u skladu s odavno danim naputkom središnjice HDZ-a stranačkim lokalnim dužnosnicima da Milanovića ne pozivaju na svoje svečanosti, čega se neki od njih očito pridržavaju, a neki baš i ne.

No, eto, Milanović i kada nije pozvan i kada nije tamo, ipak bude nazočan, makar i simbolično... Ili u nečijim mislima.

image
Vlado Kos/Cropix
image
Vlado Kos/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. lipanj 2024 11:57