PREMIJER U DUBROVNIKU

Plenković se zauzeo za Marka Bekavca: ‘Očekujemo da će turska nadležna tijela postupiti pravedno‘

‘Vlada Republike Hrvatske nastavit će pružati hrvatskom državljaninu diplomatsku, konzularnu, pravnu i svaku moguću pomoć‘, rekao je premijer

Andrej Plenković

 Bozo Radic/Cropix

Premijer Andrej Plenković očitovao se u subotu na platformi X o slučaju splitskog kapetana Marka Bekavca koji se nalazi u zatvoru u Turskoj.

Naime, splitski bi se pomorac zbog pola tone kokaina koji je prošle jeseni pronađen na brodu kojim je upravljao za mjesec dana mogao suočiti sa sudskom presudom. Podsjetimo, Bekavca se, kao i devet članova njegove posade na brodu Phoenician M tereti za šverc 137 kilograma kokaina.

- Tijekom (17. izdanja političke konferencije Dubrovnik Forum), sastao sam se ministrom vanjskih poslova Republike Turske Hakanom Fidanom. Izvijestio sam o statusu hrvatskog kapetana Marka Bekavca koji se nalazi u istražnom zatvoru u Turskoj - napisao je Plenković na X-u.

- Očekujemo da turska nadležna tijela postupe pravedno u njegovom slučaju, uvažavajući sve okolnosti, te da Marku Bekavcu zajamče pravnu sigurnost. Vlada Republike Hrvatske nastavit će pružati hrvatskom državljaninu diplomatsku, konzularnu, pravnu i svaku moguću pomoć - dodao je predsjednik Vlade RH.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 18:46