OGLASIO SE PREMIJER

Plenković se osvrnuo na uhićenje dvojice maloljetnika zbog terorizma: ‘Očito je riječ o široj operaciji...‘

Premijer je govorio i o slučaju štetne konzumacije bezalkoholnih pića koja su nakratko povučena iz prodaje i panici koja je zavladala među potrošačima

Premijer Andrej Plenković u Rovinju

 Goran Sebelic/Cropix/Cropix

Premijer Andrej Plenković ocijenio je u petak da je svako politiziranje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara potpuno nepotrebno i neprimjereno te da je prozivanje ministra hrvatskih branitelja Tomu Medveda da je ‘‘ukrao kolonu sjećanja‘‘ neprihvatljiva retorika.

- To je s druge strane razumljiva retorika uoči parlamentarnih izbora, da baš sva svjetla reflektora budu uperena prema Vukovaru, jer već idući tjedan, za razliku od Vlade, to više neće biti u fokusu - rekao je premijer dodajući da upravo Vlada podržava i pomaže sva ulaganja u Vukovar, bez obzira tko je tamo gradonačelnik.

Rekao je i da ne zna otkud uopće tema o nekoj mogućoj suradnji s Domovinskim pokretom te da nitko iz HDZ-a o tome ništa nije rekao.

image

Premijer Andrej Plenković u Rovinju

Goran Sebelic/Cropix/Cropix

U izjavi novinarima u Rovinju u sklopu posjeta Istarskoj županiji, Plenković se dotaknuo i uhićenja dvojice hrvatskih maloljetnika kao dio međunarodne operacije protiv desničarskog terorizma te rekao da nema drugih informacija osim onih objavljenih u medijima.

- Kada bude više informacija očekujem da nas Ministarstvo unutarnjih poslova izvijesti. Očito je riječ o široj operaciji na razini Europe u kojoj sudjeluju i nadležni odjeli Ravnateljstva policije - dodao je.

Premijer je govorio i o slučaju štetne konzumacije bezalkoholnih pića koja su nakratko povučena iz prodaje i panici koja je zavladala među potrošačima.

image

Premijer Andrej Plenković u Rovinju

Goran Sebelic/Cropix/Cropix

Rekao je da iz detaljnih izvješća proizlazi ‘‘jedno veliko širenje panike i dezinformacija u medijskom i društveno-mrežnom prostoru, a da se na kraju utvrdilo da je samo jedan jedini od svih izuzetnih uzoraka relevantan‘‘.

- Sve ostalo je pokazalo da nema nikakvog dokaza da u tekućinama koje su ti ljudi konzumirali postoji neki uzročnik za njihove tegobe i probleme. Od četrdesetak slučajeva, osim njih dva, nitko nije zadržan niti hospitaliziran pa je onda stvar jasna - dodao je.

Upitan brine li ga količina lažnih vijesti, Plenković je odgovorio kako ga više brine govor mržnje.

- To je ozbiljan problem iz kojeg nastaju veliki politički problemi koji se onda spuštaju na neku nisku razinu gdje možda nema dovoljno obrazovanja i puno agresije pa nastaju problemi - zaključio je.

image

Dani hrvatskog turizma u Rovinju

Goran Sebelic/Cropix/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 06:46