PREMIJER U KARLOVCU

PLENKOVIĆ 'Razlika između HDZ-a i drugih stranaka je što smo mi ozbiljni, a Milinovićev cirkus nije bio niti normalan, niti dobar, niti koristan'

 
Andrej Plenković u Karlovcu
 Mario Pusic / CROPIX

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković je u utorak boravio u Karlovcu, gdje se sastalo Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a, i to dan nakon izbacivanja Darka Milinovića iz stranke. Stoga su novinari Plenkovića odmah nakon sjednice pitali o Milinovićevom izbacivanju, na što je on ustvrdio da su svi sudionici sastanka bili suglasni s tim.

Podsjetimo, glavni povod izbacivanja Milinovića bio je što je u srijedu prošli tjedan autobusima doveo dvjestotinjak HDZ-ovaca iz Ličko-senjske županije u Zagreb kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog odgode stranačkih izbora. Iako su mu tada u stranci ponudili razgovor, on nije bio spreman na njega zbog uvjeta koji su mu za taj razgovor postavili, a zatim je nekoliko sati trajala svojevrsna opsada središnjice.

FOTOGALERIJA: Lički HDZ-ovci u središnjici u Zagrebu

Na pitanje novinara je li se član Predsjedništva Domagoj Ivan Milošević ipak na neki način ogradio od Milinovićeva izbacivanja, s obzirom da je novinarima izjavio da je Milinoviću trebalo dati priliku da na stranačkim tijelima iznese i svoju obranu, Plenković kaže da su svi u utorak imali prigodu raspravljati, ali da nitko nije ništa rekao o tome, pa ni Milošević, koji je, kaže, cijelo vrijeme na sastanku u Karlovcu šutio.

Razlika između HDZ-a i drugih stranaka je, kaže Plenković, što je HDZ ozbiljna stranka, i da takvo ponašanje pred središnjicom od nekoga tko je bio na brojnim važnim političkim pozicijama, "nije niti normalno, niti dobro, niti korisno".

- Kao predsjednik stranke ne dopuštam da takve stvari štete stranci - rekao je.

Plenkovića su novinari pitali i kakav je smisao postojanja Visokog suda časti, ako ljudima koje se izbacuje iz stranke nije dopušteno doći na sjednicu i iznijeti svoju stranu priče i razgovarati o problemu.

- Mi smo organizirali izborni proces koji će biti okončan u rujnu, ali ono što se dogodilo prošli tjedan, cirkus koji se dogodio, ne može proći - ponovio je Plenković postavljajući pritom protupitanje: - Mislite da nismo s kolegom Milinovićem razgovarali od 4. siječnja?

Na dodatno pitanje o proceduri u Visokom sudu časti Plenković je odgovorio da cirkus u HDZ-u neće dopustiti.

Dodao je i da imidž i smjer stranke moraju biti onakvi kakav on želi, kao i smjer Vlade, te da je spreman na sve scenarije, a za većinu u Saboru je izjavio da je stabilna te da mu uopće nije važno imali glas više ili manje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 01:00