DOBRI REZULTATI

Plenković o susretu s Milanovićem, rastu BDP-a, ali i Pupovcu: ‘Razgovarat ćemo...‘

Premijer je povodom Dana Hrvatske vojske rekao: ‘Drago mi je da danas ulažemo u Hrvatsku vojsku, mornaricu i zrakoplovstvo‘

Andrej Plenković

 Damir Krajac/Cropix

Premijer Andrej Plenković sudjelovao je na svečanoj akademiji u prigodi obilježavanja Dana Hrvatske vojske, Dana Hrvatske kopnene vojske i 33. obljetnice ustrojavanja Hrvatske vojske, u Domu Hrvatske vojske Zvonimir. Na svečanosti je sudjelovao i predsjednik Republike Zoran Milanović, piše N1.

Nakon svečanog obilježavanja Andrej Plenković obraća se javnosti.

Premijer se prvo osvrnuo na Dan Hrvatske vojske: “Drago mi je da danas ulažemo u Hrvatsku vojsku, mornaricu i zrakoplovstvo”, kazao je.

Dodao je da će ulaganje u vojsku i dalje biti prioritet Vlade te se osvrnuo na podatke Državnog zavoda za statistiku: “Najveći rast u EU-u, odličan nastavak trenda”, rekao je Plenković.

Ponovno se dotaknuo i gospodarskih ciljeva Vlade: “Vjetar u leđa na početku mandata naše Vlade”, istaknuo je.

Plenković je rekao da inflacija ide prema dolje: “Očekujemo da će i dalje usporavati, a ljudi troše više jer imaju veće plaće. Inflacija nije pojela rast plaća”, kazao je.

Dodao je da su prosječne plaće rasle za 77 posto: “Bilježimo najmanji broj nezaposlenih, a najveći broj zaposlenih”, kazao je.

Komentirao je i izjave Zorana Milanovića o vojsci: “Sjetite se kakva su u njegovom mandatu bila materijalna prava hrvatskih vojnika, da ne govorimo o ulaganja u zrakoplovstvo, mornaricu”, rekao je te dodao da je danas najavio dvije nove sposobnosti Hrvatske vojske: “To su ozbiljne investicije.”

Osvrnuo se i na susret s Milanovićem: “Tu smo radi Hrvatske vojske.”

Komentirao je i odabir v.d. ravnatelja USKOK-a: “To je stvar DORH-a, to nema veze s nama, to je stvar glavnog državnog odvjetnika i njegovih ovlasti”, istaknuo je.

Plenković je odgovorio na pitanje hoće li pronaći rješenje vezanu uz Milorada Pupovca: “Razgovarat će se…”, kazao je.

Ponovno je pozvao građana da izađu na europske izbore.

Rekao je da HDZ ima najbolji program i najbolju kampanju za europske izbore: “Fokusirat ćemo se na ono što je najbitnije”, istaknuo je.

Odgovorio je na pitanje je li pozvan na prijem na Pantovčaku.

“Imam obaveza”, rekao je.

Također je rekao da se neće kandirati za predsjednika Republike, piše N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. svibanj 2024 12:55