PRESSICA NA PAGU

Plenković o Frki Petešiću: ‘Nemam što raščistiti. Imate li koje drugo pitanje? Nemate, idemo dalje‘

Predstojnik ureda Zvonimir Frka Petešić nije izašao pred novinare, iako je bio s premijerom na Pagu

Andrej Plenković

 Niksa Stipanicev/Cropix

Premijer Andrej Plenković se prilikom posjeta Pagu obratio novinarima te je tom prilikom ponovno, na upit novinara govorio o slučaju predstojnika Ureda predsjednika Vlade RH Zvonimira Frke Petešića pri dodjeli stana.

Zamolili su ga za komentar na odluku Povjerenstva da pokrene postupak protiv Frke Petešića vezano za činjenicu da je prijavio prebivalište u Saliju na Dugom otoku, iako tamo ne živi, a zbog čega je stekao pravo na državni stan u centru Zagreba od 96 kvadrata

- Mislim da je breaking news to da je povjerenstvo reklo da su Tomislav Tomašević i njegovi zamjenici prekršili zakon. To je jedino što sam ja vidio danas od Povjerenstva, poručio je.

Na uporno inzistiranje novinara da ipak odgovori na pitanje je li omaška Frke Petešića ako se ne provjerava je li na istoj adresi cijela obitelj, Plenković je pojasnio.

- To je trivijalno pitanje. Frka Petešić je državni dužnosnik, predstojnik ureda predsjednika, on je državni tajnik. Ima pravo na stan dok je na toj dužnosti. Dolazi s mandata veleposlanika u Maroku u Hrvatsku 31. kolovoza 2017., a 1. rujna počinje raditi kao moj predstojnik. U tom trenutku on stječe pravo na stan kao svi drugi dužnosnici. Točka. On nije iz Zagreba. Rođen je u Francuskoj, nema stan u Zagrebu. Nećemo mijenjati zakon, poručio je Plenković.

Na zamolbu novinara da se raščisti slučaj, Plenković dalje nije htio odgovarati nakon čega je prekinuto obraćanje novinarima.

- Ne može, sve sam odgovorio, sad smo u Novalji. Nemam što raščistiti. Imate li bilo koje drugo pitanje relevantno za hrvatsku javnost? O bilo čemu? Nemate, idemo dalje, rekao je.

Predstojnik ureda Zvonimir Frka Petešić nije izašao pred novinare.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 13:57