MILANOVIĆ U DUGOJ RESI

‘Plenković je od građana dobio šup kartu, nikad nije bio na pravim izborima, uvijek muljaže i kršenje Ustava‘

Upitan o kampanji, rekao je da bi isto napravio opet i dodao da Vlada nije nova, nego stara

Zoran Milanović

 

 Tom Dubravec/Cropix

Predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović sudjelovao je u Dugoj Resi na proslavi 33. obljetnice osnutka 2. gardijske brigade "Gromovi".

Kazao je da nije došao u Sabor na konstituirajuću sjednicu jer misli da to nije potrebno, piše Dnevnik.hr.

- Ne mogu biti predsjednik 100 godina - dodao je i kazao da o dolasku ništa ne piše u Ustavu.

- Ako Ustav nešto ne zabranjuje, to je dopušteno - konstatirao je.

Upitan o kampanji, rekao je da bi isto napravio opet i dodao da Vlada nije nova, nego stara: - Sve je to isto, a Plenković samo neka prijeti. Plakao je nekoliko tjedana zašto mu nitko nije čestitao.

- Evo, sad imaju dovoljno da skrpaju tu većinu. Ovo je bio referendum o premijeru. Birači Domovinskog pokreta sigurno nisu glasali za Plenkovića, kao ni Mosta, SDP-a... On je što se tiče većine hrvatskih birača dobio šup kartu, rekao je Milanović.

- Eto, nije otišao, za sada. To se ne može promijeniti dok neke grupacije u oporbi ne ojačaju. Ali to je njihov posao. Stvari ne možete kopernikanski promijeniti u mjesec dana, kazao je predsjednik i najavio kako će se o slučaju Turudić još pričati.

- Plenković konstantno krši Ustav, opstruira sazivanje sjednica Vijećana nacionalnu sigurnost. Zašto se ta institucija koja se naziva Ustavni sud ne oglasi i kaže da premijer krši Ustav?, upitao je predsjednik.

Dodao je da Plenković nije nikad bio na pravim izborima.

- Plenković nikad nije bio na pravim izborima, to su uvijek neke muljaže, a u tome je stvarno dobar. Imamo premijera koji sustavno krši Ustav, cipelari ga i time se hvali. Oko njega su ljudi koji se ne usude pogledati, a kamoli nešto reći. Nemam nikakvih očekivanja, rekao je Milanović.

Upitan o čemu će ovisiti odluka hoće li po novi predsjednički mandat, odvratio je: - O meni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 21:26