NIŠTA OD OSTAVKE

PLENKOVIĆ I KUŠČEVIĆ RAZGOVARALI U VLADI Ministar uprave nakon sastanka stao pred novinare: Moja imovina je transparentna, nema sumnji u časne radnje

 
Andrej Plenković i Lovro Kuščević
 Goran Mehkek / CROPIX

Kako javlja N1, neslužbeno je potvrđeno da je u Banskim dvorima održan sastanak šefa Sabora Gordana Jandrokovića, premijera Andreja Plenkovića, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branka Bačića i Lovre Kuščevića.

Kako doznajemo, na jutrošnjem sastanku, koji je počeo u 8.30 sati, nije bilo govora o ostavci, razgovaralo se o raznim temama, te da o ostavci uopće nije bilo riječi.

Ministri prije ulaska u zgradu Vlade danas nisu bili raspoloženi za razgovor s medijima. Jedino je ministar financija Zdravko Marić prije početka sjednice užeg kabineta Vlade odgovarao na novinarska pitanja.

O eventualnoj ostavci Kuščevića nije želio pričati: 'Kao timski igrač o svojim kolegama ću uvijek govoriti na pozitivan način'.

Nije htio ulaziti u detalje nekretninske afere ministra uprave.

'Taj dio koji ne znam ne mogu komentirati, nisam upoznat. Ja sam očekivao da ćete me pitati oko poreza i proračuna', poručio je Marić.

Ministar uprave Lovro Kuščević izašao je pred novinare oko 10 sati , no nije odgovorio na novinarski upit hoće li dati ostavku na svoju dužnost istaknuvši da se sva njegova imovina nalazi transparentno na imovinskoj kartici, te da nema nikakvog prekršaja niti nikakvih sumnji u časne radnje.

"Sva moja imovina je transparentno na imovinskoj kartici, apsolutno nema nikakvog prekršaja i nema nikakvih sumnji u časne radnje. Nastavljam dalje", rekao je Kuščević novinarima pred Banskim dvorima nakon sastanka.

Kazao je da će u četvrtak u Saboru vidjeti kako će izgledati SDP-ov zahtjev za njegovom smjenom te imaju li ikakve ozbiljne kritike. "Mislim da će to biti također niz prepiski, lažnih opužbi koje smo ovih dana mogli vidjeti u medijima", ocijenio je.

Na upit ne misli li da je prevelik teret Vladi i da koalicijski partner (HNS) traži njegovu ostavku odgovorio je kako stranke koje imaju 2,5 posto "nisu te koje će kreirati sastav hrvatske Vlade".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. listopad 2024 09:24