DEMOGRAFSKA MJERA

Plaće u Zagori će rasti i za 300 eura!: ‘Želimo privući ljude iz cijele Hrvatske da dođu ovdje živjeti...‘

Gradonačelnik je podsjetio da već odavno nema ni prireza koji je HDZ-ova Vlada tek nedavno ukinula na razini cijele države

Prizor iz Sinja za ovogodišnji blagdan Velike Gospe

 Bozidar Vukicevic/Cropix

Grad Sinj će od 1. siječnja uvesti porez na dohodak od 18 posto što će biti dva posto manje nego sada, što je u četvrtak najavio gradonačelnik Miro Bulj.

Smanjenjem poreza na dohodak za dva postotna poena sinjskim samcima koji zarađuju prosječnu hrvatsku plaću od 1187 eura, taj će iznos porasti za 25 eura mjesečno, odnosno 300 eura godišnje. Mostovac Bulj kazao je da je to jedna od njegovih demografskih mjera kojima želi privući stanovnike drugih područja da dođu živjeti u Sinj, piše Slobodna Dalmacija.

Gradonačelnik je podsjetio da u Sinju već odavno nema prireza koji je, podsjetimo, HDZ-ova Vlada tek sada ukinula na razini cijele države, što će vrijediti od Nove godine. Taj izdatak stavljen je izvan snage u alkarskom gradu još prije nekoliko godina, za vrijeme mandata tadašnje gradonačelnice Kristine Križanac (nezavisna).

Ukinut je tada na prijedlog HDZ-ova vijećničkog kluba, a takva odluka bila je jedan od uvjeta njihove tadašnje podrške gradskom proračunu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 08:03