JAKO OLUJNO NEVRIJEME

PIJAVICA POHARALA MAKARSKU Dizala stolice 200 metara u zrak: 'Prava je sreća da nema stradalih'

 CROPIX

Hrvatsku ovih dana prati nestabilno vrijeme, no najzanimljiviji meteorološki događaj dana dogodio se jučer na makarskoj rivijeri. Tamo se u utorak kasno poslijepodne pojavilo nekoliko pijavica.

Pijavice su se pojavile iz podnice grmljavinskog oblaka koji se nadvio nad Biokovo, a da se zaista radilo o pijavici, a ne o funnel cloudu (pijavica koja se nije uspjela spustiti na more) potvrdili su očevici koji su vidjeli srk pijavice na moru u trajanju od nekoliko minuta, piše Dalmacija News.

Oko 17,15 prva pijavica pojavila na moru iznad Baške Vode. Pojavila se u luci, a zatim je s mora izašla na kopno.

Na svom putu prema kopnu prešla je preko dvije brodice koje su obje ostale bez tende, a na putu pijavici našao se i lokalni kafić. Pijavica je napravila manju materijalnu štetu, slomila je tendu kafića, a stolove i stolice nagurala na hrpu.

- Pijavica je stolice dizala u zrak i do 200 metara! Prava je sreća da nitko nije stradao. Sve se jako brzo odigralo – rekao nam je očevidac Nediljko Marušić koji fotografirao pijavice iznad Baške Vode.

Ubrzo nakon prve, pojavila se i druga pijavica, no ona nije napravila bilo kakvu štetu. Nakon pijavica u oblacima se moglo primijetiti nekoliko funnel clouda i vrtloženja.

Malo kasnije i iznad Makarske se dogodio “pokušaj” formiranja još jedne pijavice, ali je sve ostalo na pojavi funnel clouda, rekao je član Crometeo tima Toni Katić, piše Dalmacija News.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 23:20