PREMIJER GA OTPISAO

PICULA OTVORIO DUŠU 'S Milanovićem se nisam čuo godinu dana'

 Davor Žunić / CROPIX

ZAGREB - Mislim da zaslužujem prvo mjesto na toj listi, ali to što sam peti, to je prilika, naprosto, da se potvrdim i ja u očima birača, ali jednako tako da se testira i taj sistem koji bih volio da bude primjenjiv i na izborima za, recimo, parlament - rekao je SDP-ovac Tonino Picula, komentirajući listu stranke za izbore u Europski parlament u HTV-ovoj emisiji Nedjeljom u dva, piše HRT.

Naime, SDP je u subotu formalno objavio listu kandidata za izbore za Europski parlament na kojoj je Neven Mimica na prvom mjestu.

- Teško je nešto zamjeriti Mimici, on ima ozbiljni politički kapacitet - rekao je Picula.

Govorio je i o svojem iskustvu europarlamentarnog zastupnika te o tome prijeti li ukrajinsko-ruski sukob ratnom eskalacijom.

- Neće biti daljnje eskalacije odnosa prema Moskvi ukoliko Moskva ne da za to povoda - odgovorio je Picula na pitanje hoće li EU donositi žešće sankcije prema Rusiji.

Osim toga, odgovarao je i na pitanja o odnosima u stranci i o dvije godine vlasti SDP-a te pritom kazao kako se premijerom Milanovićem nije čuo 11 mjeseci.

- Mi se nismo čuli od sredine travnja 2013. Mislim da to nije normalno. Možda sam i ja kriv, možda sam trebao zvati i pitati nešto - kazao je Picula.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. srpanj 2024 10:50