OPORAVAK DIVA

Pevec vratio na posao čak 80 posto radnika

Sklopili smo ugovore s većinom partnera, a obveze prema dobavljačima i radnicima ispunjavamo na vrijeme, pohvalila se Pevecova glasnogovornica Krunoslava Blaha
 Željko Hajdinjak/CROPIX

BJELOVAR - Zahvaljujući stečaju s preustrojem, u bjelovarskom i zagrebačkom Pevecu svoje je radno mjesto zadržalo čak 850 djelatnika što Darko Šket, stečajni upravitelj Peveca, smatra prilično velikim uspjehom s obzirom da je prije stečaja tamo radilo oko 1100 ljudi.

- Sklopili smo ugovore s većinom dosadašnjih dobavljača, a obveze prema dobavljačima i radnicima ispunjavamo na vrijeme i u ovom času najvažnije nam je otvoriti sve Pevecove trgovačke centre u Hrvatskoj do sredine svibnja - kazala je Krunoslava Blaha, glasnogovornica Peveca u stečaju.

Trenutno je otvoreno osam Pevecovih trgovačkih centara (Bjelovar, Koprivnica, Kutina, dva u Zadru, Pula, Osijek, zagrebački Jankomir). Ovaj tjedan otvara se i varaždinski trgovački centar, a do sredine svibnja u planu je otvaranje centara u Rijeci i Slavonskom Brodu. Iako je Agencija za osiguranje radničkih potraživanja u slučaju stečaja poslodavca djelatnicima Peveca i Pevec transporta već trebala isplatiti tri minimalne plaće i polovicu otpremnine po godini staža, dakle oko desetak tisuća kuna po djelatniku, to se još nije dogodilo.

- Zbog velikog broja stečaja u Hrvatskoj Agencija ima tek trećinu potrebnog novca. Radnici bjelovarskog Peveca, kako čujem, novac bi trebali dobiti do kraja svibnja, a djelatnici Pevec transporta do kraja lipnja. Kada je Pevec Zagreb u pitanju, konkretnije informacije znat će se nakon ispitno-izvještajnog ročišta 19. svibnja u Bjelovaru - kazao je Šket.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. srpanj 2024 00:02