‘AMPUTIRATE MI!‘

Penava nikad nervozniji, svađao se sa svima, zazivao Doris, brkao riječi, a vrhunac je došao na kraju!

Komunikacija je cijelo vrijeme zvučala kao svađa

Penava i novinarke

 Josip Bandić/Cropix

Predsjednik Domovinskog pokreta, Ivan Penava, održao je danas u 11 sati press konferenciju na kojoj je govorio o zaključcima donesenim na predsjedništvu Domovinskog pokreta. Glavna tema bila je, jasno, početak pregovora za sastavljanje nove vlade, a Penava je tijekom cijele konferencije bio vidno nervozan. Griješio je u izgovoru riječi, svađao se s novinarima, izbjegao je i odgovor na važno pitanje, a opći dojam je da je konferenciju trebao odraditi puno bolje.

Novinari su ga pitali bi li mu bilo u redu da SDSS podupire vladu čiji bi on dio bio na što je počeo govoriti o Srbima u Domovinskom pokretu, o tome da je išao na misu u pravoslavnu crkvu te o srpskim braniteljima iz Domovinskog rata, a na inzistiranje da odgovori o SDSS-u, reagirao je prozvavši pomoćnicu stranke.

- Doris, molim te, uđi i napravi reda, ovako ne možemo razgovarati, rekao je.

Prozvali su ga zatim novinari, s kojima je komunikacija cijelo vrijeme zvučala kao svađa, da je nervozan, a to ga je izbacilo iz takta. Htio je Penava reći da mu imputiraju nervozu, ali od silne nervoze pogriješio je...

- Nisam ja ljut. Ja sam krenuo odgovarati na pitanja. Ovo nije intervju jedan na jedan, nemojte mi "amputirati" da sam agresivan. Vrlo sam smiren i opušten.

U nastavku je Penava uporno inzistirao na činjenici da ga novinari pokušavaju izbaciti iz takta i govorio im da u tome neće uspjeti. Dojam je, čim je o tome imao toliku potrebu govoriti, da im je baš to i pošlo za rukom.

- Iz vas izbija neka huja, ne date mi misao završiti. Nemate argumenta, tezu, ništa s čim ćete izbaciti iz takta, kazao je.

Pred sam kraj rekao je okupljenim novinarima da na njihovo pitanje uđe s boka i rasturi im tezu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:57