DRUGI KRUG

PENAVA ILI SABO? Vukovarci biraju gradonačelnika

Na izborima za gradonačelnika Vukovara veći odziv nego u prvom krugu
 Robert Fajt / Cropix

U drugom krugu izbora za gradonačelnika Vukovara, koji se danas održavaju u tom gradu, do 11 sati na birališta je izašlo 4.756 birača odnosno njih 17,51 posto što je oko dva posto više nego prije dva tjedna, kad se održavao prvi krug izbora.

Građani Vukovara biraju između kandidata koalicije HDZ-HSP Ante Starčević-HSS-HČSP-DC-BUZ Ivane Penave (HDZ) i donedavnog gradonačelnika Vukovara, SDP-ovca Željka Sabe, koji, međutim, na izbore izlazi kao neovisni kandidat.

U prvom krugu izbora Ivan Penava osvojio je 47,4 posto, a Željko Sabo 36,4 posto glasova birača.

Njih dvojica dobila su u prvom krugu najviše glasova birača od ukupno šest kandidata koliko ih je krenulo u utrku za gradonačelnika Vukovara. Penava je dobio 6.539 glasova odnosno 47,4 posto birača, dok je Željko Sabo osvojio 5.021 odnosno 36,4 posto glasova birača. U popisu birača Grada Vukovara 27.148 je birača koji će glasovati na 32 biračka mjesta.

Slunj i Sunja također u drugom krugu

U drugom krugu izbora za gradonačelnika Slunja, koji se također održava danas, građani Slunja biraju između Jure Klarića (HDZ) i Damira Vukovića (SDP). Klarić i njegov zamjenik Zdravko Pavlešić osvojili su u prvom krugu izbora 45,5 posto glasova, a za Vukovića sa zamjenikom Marinkom Radočajem glasalo je 23,7 posto birača.

U drugom krugu oko 5.700 birača bira načelnika Općine Sunja i njegovog zamjenika. U drugi su krug ušli kandidati koalicije HDZ-HSP AS, Grga Dragičević sa zamjenikom Josipom Kozarićem, koji su u prvom krugu dobili 37,4 posto glasova, te kandidati koalicije SDP-HNS-UDU-HSU, Dalibor Medved sa zamjenikom Ivanom Karanovićem, koji su osvojili 30,9 posto glasova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 07:39