reportaža iz splita

Pekari obaraju rekorde, s burekom u ruci susreli smo i jedno poznato lice: ‘Joooj, nemojte me snimati‘

Kod ‘Mate‘ red za krafne i bureke veći nego nakon najjačih utakmica Hajduka. Boga pitaj koliko se tijesta umijesilo tu večer
 Jakov Prkic/Cropix

Nije bilo ni pet ujutro, basevi Ultre još su parali nebo i to u kombinaciji s krikovima galeba, spoj modernog i tradicionalnog rekli bismo, kada smo se uputili u ranojutarnji reporterski đir, piše Slobodna Dalmacija.

Taman je svitalo, a ekipa s Ultre u kolonama se vraćala svojim apartmanima, ipak malo manje entuzijastična nego kad je iz njih nekoliko sati ranije izlazila. Logično... Nije više nikome bilo ni do pjesme ni do plesa. Valjalo je nešto "pojist i otić leć".

Kod "Mate" red za krafne i bureke veći nego nakon najjačih utakmica Hajduka. Boga pitaj koliko se tijesta umijesilo tu večer...Lete oni masni papiri na sve strane, partijaneri se krijepe, treba "pospugati" svu tekućinu koja se konzumirala...

image
Jakov Prkic/Cropix

A među pustim "svitom" naletimo baš na Maju Ćustić, trenericu popularnog showa "Život na vagi". Dobro, sad je već bivša trenerica, u novoj sezoni gledat ćemo novo lice na njezinu mjesto, al nema veze...

‘Sve je top!‘

- Dobro jutro, Majo! Burek?

- Pa ne mogu vjerovat, evo da mi je netko rekao da će baš mene u pet ujutro "ulovit" ekipa "Slobodne" i to s burekom...

- Ništa zdrav život, ovo-ono?

image
Jakov Prkic/Cropix

- Pa Ultra je... Moram i ja nekada, a ovo me je splitska ekipa natjecatelja uputila ovdje, smije se Maja.

- Nemojte me snimati, molim vas...

Na Ultri je prvi put, a dojmovi su joj sjajni.

- Evo sad kad nisam zauzeta snimanjima, mogla sam sebi i to priuštiti. Malo zabave i partija, pa malo odmora. Tu sam, bit ću u Splitu, na Žnjanu sam se smjestila, kaže nam Maju koju smo ostavili da u miru pojede...

Sa zalogajem u ustima popričali smo i s Nicole. Stigla je iz Njemačke; oduševljena je i Splitom i Ultrom.

- Društvo i ja tu smo već dva dana, poslije ćemo produžiti po otocima. Sve nam je top! A tek je počelo... Cijene? Pa čine nam se u redu, kaže naša sugovornica.

image

Zaštitar Hrvoje Buzov

Jakov Prkic/Cropix

Šetamo dalje, gledamo, sve pitomo, mirno. Nigdje ni "n" od eventualnih nereda ili bilo kakvih izgreda. Nitko ne povraća, ne urinira, pare kao da se iz teatra vraćaju.

A je li stvarno bilo tako svo vrijeme ili se to nama samo čini, pitamo redare koji su cijelu noć bili na najfrekventnijem položaju - na semaforu kraj "Slobodne". Oni će najbolje znati:

Oborili rekorde

- Nemamo nikakvih pritužbi. Ljudi su stvarno u redu, nije bilo nikakvih problema, niti jedom nismo trebali intervenirati. Jedna stvarno mirna večer, govore nam Hrvoje Buzov i Nenad Drpić.

Zahvalili smo im, prešli cestu i svratili u dupkom puno "Dobro jutro". Djelatnice ne znaju gdje će od posla. I ovdje se traži pecivo više.

image
Jakov Prkic/Cropix

- Sve što smo ispekli to smo prodali! Dobro smo se organizirali. Koliko toga? Pa tko će to znati, nismo brojili...smiju se i kažu kako misle da su već oborili lanjski rekord.

A još ide i druga, pa treća večer...Dizat će se još atmosfera, dizat će se tijesto, dizat će se i pare.

Ultradobro vrijeme za mnoge, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:06