LOKALNI IZBORI

Pazin: Puna podrška IDS-ovih istarskih gradonačelnika Borisu Miletiću i Renatu Krulčiću

Kandidat za župana koalicije IDS, ISU - PIP, Zeleni, Boris Miletić u prvom krugu dobio je 39,30 posto glasova
Boris Miletić
 Promo

IDS-ovi gradonačelnici koji su mandat izborili već u 1. krugu izbora, dali su u srijedu u Pazinu potporu Renatu Krulčiću za gradonačelnika Pazina i zamjenici Kristini Jurić uoči 2. kruga izbora, te Borisu Miletiću i Tuliu Demetliki za istarskog župana, odnosno zamjenika župana.

Kandidat koalicije IDS, HSU, HNS za gradonačelnika Pazina Renato Krulčić dobio je 47,94 posto glasova, i u drugi krug ulazi sa Suzanom Jašić iz platforme Možemo, koja je dobila 35,75 posto glasova.

Kandidat za župana koalicije IDS, ISU - PIP, Zeleni, Boris Miletić u prvom krugu dobio je 39,30 posto glasova, i u drugi krug ulazi s SDP-ovim kandidatom Danijelom Ferićem koji je u 1. krugu osvojio 26,31 posto glasova.

Izjavivši da je 'istarsko zajedništvo najveća snaga Istre', Miletić je na konferenciji za novinare pozvao sve građanke i građane Istarske županije da u nedjelju 30. svibnja izađu na izbore i 'svoje povjerenje daju ljudima koji jamče sigurnost, napredak, siguran razvoj Pazina, a i čitave Istre'.

"Odradimo taj drugi krug, kako bismo se već u ponedjeljak vratili rješavanju važnijih, životnih tema, poput oporavka gospodarstva i sve ono što je važno za život naših sugrađana. Kad vidim koliko je napravljeno u Pazinu samo u posljednjem mandatu, koliko je nagrada osvojio Pazin za svoje upravljanje i postignuća, onda je svima jasno zašto možemo biti ponosni na Pazin", rekao je Miletić.

Porečki gradonačelnik Loris Peršurić istaknuo je da Poreč i Pazin zajedno rade posljednjih godina na brojnim EU projektima, preko LAG-a i LAGUR-a, gdje surađuju vrlo kvalitetno.

"Pred nama su izazovna vremena i nije vrijeme za eksperimentiranje. Grad Pazin je dobro vođen grad, a građane Pazina u budućnosti čekaju brojni kvalitetni i jako zahtjevni projekti, poput autobusnog kolodvora i Doma za starije. To su sve projekti koji mogu biti vođeni samo od strane stručnih i sposobnih ljudi", poručio je rovinjski gradonačelnik Marko Paliaga.

Kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Pazina, Kristina Jurić, zahvalila se u svoje te u ime kandidata za gradonačelnika Pazina Renata Krulčića na ogromnoj podršci.

Istaknula je da se u Pazinu "cijelo vrijeme vodi pozitivna i konstruktivna kampanja, okrenuta budućnosti". To su ljudi prepoznali i zato su IDS-ovi kandidati u prvom krugu ostvarili vrlo dobar rezultat, dodala je.

"Pazin želi sigurnost, prepoznao je dosadašnji trud i rad te odabrao smjer u kojem se želi nastaviti razvijati a to je smjer napretka. Mala smo sredina, ali imamo ljude velikog srca i upravo je fokus na timskom radu, koji se i sada ovdje može vidjeti, a u kojem do izražaja dolaze različitosti u stručnosti i iskustvu. To je jedini mogući način da se svi planovi za Pazin i realiziraju", zaključila je Jurić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. srpanj 2024 07:26