OPTUŽEN ZA SILOVANJE I UBOJSTVO ANTONIJE BILIĆ

Paravinja prevezen u Sarajevo na čitanje presude po optužnici za silovanje iz 2002.

Banja luka, 270611.Policija Republike Srpske danas je Dragana Paravinju , koji je jucer priznao otmicu i ubojstvo Antonie Bilic, prebacen u tranzicijski zatvor u Sarajevo.Foto: Admir Buljubasic / CROPIX
 Admir Buljubašić / CROPIX

ŠIBENIK - Dragan Paravinja, optuženog za pokušaj silovanja i ubojstvo nestale Drnišanke 17-godišnje Antonije Bilić, u srijedu ujutro je iz šibenskog zatvora prevezen u Sarajevo gdje će mu se u četvrtak pročitati drugostupanjska presuda po optužnici za slučaj silovanja koje je počinio u okolici Jahorine 2002. godine, javljaju 24sata .

Nakon bijega u selu Donji Srđevići kraj Banja Luke Paravinja je uhićen 26. lipnja ove godine. Hrvatskoj je izručen manje od mjesec dana kasnije za potrebe istrage pokušaja silovanja i ubojstva maloljetne Antonije.

Od tada se nalazi u istražnom centru Županijskog suda u Šibeniku.

Optužnica u Hrvatskoj tereti ga da je 7. lipnja ove godine oko 10 sati na cesti Split-Drniš povezao maloljetnicu koja je stopirala te je u jednom trenutku zaustavio kamion u namjeri da je siluje, a kako u tome nije uspio, u cilju da onemogući otkrivanje djela ubio ju je te se potom odvezao do jezera Brljan na rijeci Krki i bacio njeno tijelo preko ograde u rijeku.

Očekuje se da će Paravinja nakon završetka ročišta u Sarajevu biti vraćen u Šibenik zbog suđenja za slučaj Bilić, no to još nije potvrđeno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 01:35