EKSKLUZIVNI DETALJ ISTRAGE

Paravinja ostavio trag 500 km od mjesta potrage: U Đurđevcu je bacio opušak i karticu mobitela

Predmeti pronađeni u Đurđevcu otkrili su pravu rutu Dragana Paravinje
 Todorić/CROPIX

OKLAJ, KNIN - Policija je prije tjedan dana u Đurđevcu u kontejneru u krugu tvrtke Lasselsberger Knauf, s kojom je surađivala tvrtka za koju je vozio Paravinja, pretragom pronašla odbačenu karticu njegova mobitela, opušak s tragovima Paravinjine DNK i tahograf iz kamiona u kojem je najvjerojatnije ubio 17-godišnju Antoniju Bilić.

POTRAGA ZA ANTONIJOM BILIĆ: Reporteri Jutarnjeg u akciji, sve o potrazi i uhićenju Dragana Paravinje pročitajte OVDJE

Prema tvrdnjama svjedoka koji je promatrao policijske izvide u Lasselsberger Knaufu, Paravinja je često boravio u Đurđevcu na utovaru robe u toj tvrtki, a tako je bilo i u vrijeme Antonijina nestanka. Prema neslužbenim informacijama, dan uoči ubojstva, 6. lipnja, Paravinja je bio na utovaru u đurđevačkoj tvrtki i početna točka njegove rute prema Dalmaciji bio je Đurđevac. Dva dana nakon ubojstva Paravinja se vratio u Đurđevac: u četvrtak, 9. lipnja, stigao je na parkiralište oko 7 sati te je tri sata čistio kamion.

Paravinja bi kroz tjedan dana mogao biti izručen Hrvatskoj, potraga ušla u 28. dan

KRONOLOGIJA NESTANKA ANTONIJE BILIĆ

Ključni dokazi

Uništavajući dokaze koji su mogli otkriti rutu njegova kretanja i time ga povezati s nestankom Antonije Bilić, Paravinja se razotkrio kao hladnokrvni i proračunati ubojica, a ne kao neuračunljiv ubojica na mah kakvim se od uhićenja predstavlja.

- Paravinja je do sada više puta lagao, no sigurno je da se kretao rutom koju je priznao u prvom razgovoru, kada je priznao i ubojstvo - izjavili su Jutarnjem izvori bliski istrazi.

Proširena pretraga

Potraga za tijelom ili bilo kakvim materijalnim dokazom koji se može dovesti u vezu s nestalom djevojkom Antonijom Bilić, uz jezero Brljan koje se isušuje, jučer je ujutro proširena na područje Knina. Potraga se od jučer ujutro proširila na Šarena jezera kod Biskupije, dio državne ceste D-1 Knin - Sinj, područje rijeke Orašnice i kanjon rijeke Krke od Knina nizvodno prema Brljanu.

Na jezeru Brljan u nedjelju rano ujutro vatrogasci su instalirali oko 30 crpki.

- Ako se ispumpavanje nastavi ovim tempom, očekujemo da ćemo sutra prije podneva dobiti više od 70 posto čistog terena na dnu jezera i to najbliže spornoj lokaciji - doznali smo jučer od vatrogasaca. Na zahtjev MUP-a u potragu su uključena i 23 ronioca iz Bojne za specijalna djelovanja.

Slovenski časnik: Mislim da tijelo nije na tom području

- Nažalost, tijelo Antonije Bilić nismo našli, što mi je osobno jako čudno te mislim da ono uopće nije na tom području - rekao je za slovenski portal Žurnal 24 poručnik fregate Miran Balažic, pripadnik 430. mornaričke divizije Slovenske vojske. On je jedan od osmorice slovenskih vojnih ronilaca koji su tjedan dana pregledavali dno rijeke Krke i jezera na području Nacionalnog parka Krka u potrazi za Antonijom Bilić. Slovenski vojnici su donijeli i posebni vučni sonar kojim su pretraživali dna rijeke i jezera. Ovo je prvi put da netko od sudionika potrage javno iznio sumnju da se tijelo nalazi na lokaciji koja se pretražuje. Slovenski časnik pohvalio je odličnu suradnju s hrvatskom policijom .( K. Žabec)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 02:22