SVI PIJANI

Paklena noć u najopasnijem naselju u Hrvatskoj: Tučnjava, napad na policajce, obiteljsko nasilje, glasna glazba...

Policajac kojeg je napao 20-godišnjak zadobio je tešku ozljedu glave te mu je liječnička pomoć pružena u čakovečkoj bolnici

Policija u Paragu

 Zeljko Hajdinjak/cropix/Cropix

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su 20-godišnjak, 26-godišnjak i 47-godišnjak počinili kaznena djela prisile prema policijskim službenicima te su uz podnijetu kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, predani pritvorskom nadzorniku, priopćila je Međimurska policija.

Tamošnja policija jučer je zaprimila više dojava o raznim događajima u naselju Parag, od narušavanja javnog reda i mira tučnjavom te puštanjem glasne glazbe, do obiteljskog nasilja.

Dolaskom na mjesto događaja i provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 47-godišnjak, pod utjecajem alkohola, na dvorištu kuće narušavao javni red i mir puštanjem glasne glazbe. Zatim je policiju počeo vrijeđati 20-godišnji ukućanin. Pošto se oglušio na upozorenja i naredbe da prestane s činjenjem prekršaja, policijski službenici su nad njime uporabili sredstva prisile. U tom trenutku iz kuće izlazi spomenuti 47-godišnjak te prevrće stol ispunjen alkoholnim pićima i počinje fizički nasrtati na policijske službenike. Kako bi odbili napad, policijski službenici upotrijebili su sredstva prisile prema 47-godišnjaku (raspršivač s nadražujućom tvari). Opisanu situaciju iskoristio je 20-godišnjak te u namjeri da se oslobodi zahvata za privođenje, napao je policijskog službenika tako što ga je glavom udario u glavu, a potom uspijeva pobjeći s mjesta događaja. Uključio se i 26-godišnji ukućanin, koji je povlačio te naguravao policijske službenike.

Usprkos okupljanju većeg broja građana na mjestu događaja, koji su glasno negodovali te je postojala opasnost od veće eskalacije sukoba, policijski službenici uspjeli su privesti dvojicu, 26-godišnjaka te 47-godišnjaka, u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

Na mjesto događaja upućene su i dodatne policijske snage koje ubrzo pronalaze odbjeglog 20-godišnjaka te ga privode u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje. Alkotestiranjem svih privedenih utvrđeno je kako su svi bili pod utjecajem alkohola.

Policajac kojeg je napao 20-godišnjak zadobio je tešku ozljedu glave te mu je liječnička pomoć pružena u čakovečkoj bolnici, priopćila je Međimurska policija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. lipanj 2024 11:06