JUGO

PAKLENA NOĆ NA OLUJNOM MORU Isplovio s brodicom pa ga valovi bacili na stijene, cijelu noć proveo nasukan na otočiću, pomoć je stigla tek ujutro

Ilustracija
 Matija Djanešić / HANZA MEDIA

Orkansko jugo koje je u noći s ponedjeljka na utorak podgodilo Zadar i zadarski akvatorij izazvalo je brojne probleme na moru i kopnu, a pričinjena šteta još se zbraja, piše Slobodna Dalmacija.

Sve županijske i gradske hitne službe imale su pune ruke posla, a posebno dramatično bilo je na moru, otocima Ugljanu i Silbi, gdje su djelatnici Lučke kapetanije imali dvije intervencije koje su na sreću uspješno obavljene.

- U noći s ponedjeljka na utorak oko 1 sat policija je zaprimila dojavu Lučke kapetanije o nestanku 54-godišnjeg T.V. sa Silbe. Muškarac je tijekom dana otišao obići svoje brodove u uvali Smardeča na Silbi, a kako se nije vraćao kući supruga je prijavila njegov nestanak, rekao je Elis Žodan, glasnogovornik zadarske policije.

U utorak ujutro oko 8 sati na otočiću Kozjak, između Ilovika i Lošinja, članovi posade službenog plovila Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar pronašli su neozlijeđenog muškarca.

Kako doznajemo T.V. isplovio je iz Silbe svojom jedrilicom Elan T401, a u vrlo kratkom roku olujno jugo ga je odnijelo prema Lošinju. S brodicom se nasukao na otočić Kozjak.

- Zbog nevremena nismo mogli iću u potragu iste noći. Kada se vrijeme stabiliziralo u utorak ujutro krenuli smo u potragu i 54-godišnjaka smo pronašli na otočiću Kozjak na kojem je proveo noć. Muškarca je pregledao liječnik, osim iscrpljenosti nije imao ozljeda, kazao je lučki kapetan Alen Rukavina.

Po izrazito nepovoljnim vremenskim prilikama na moru službenici Lučke kapetanije Zadar u ponedjeljak su uspješno i u vrlo kratkom roku obavili hitan medicinski transport 18-godišnje pacijentice s otoka Ugljana u Zadar. Pacijenticu su u daljnje medicinsko postupanje pruzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći.

- Ozlijeđena djevojka je slovenska državljanka koja je nakon obrade zaprimljena na Objedinjeni hitni prijem gdje je provela noć, a u utorak ujutro puštena je na kućnu njegu, rekao je za Slobodnu Dalmaciju doktor Edi Karuc, zamjenik ravnatelja Opće bolnice Zadar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. lipanj 2024 17:14