BIJES NARODA

Ovako izgledaju dućani u Dugom Selu, kao da je apokalipsa: ‘Evo slike moje slavine, pogledajte taj otrov!‘

Neki stanovnici su se požalili na bolove u trbuhu, mučnine i proljev
 /Dugoselska Kronika/facebook

Već dva dana zbog radova na magistralnom vodovodu oko 25.000 stanovnika Dugog Sela i Brckovljana nemaju pitke vode.

Stanovnici tvrde da im nitko nije javio da će se radovi održavati i da pitke vode neće biti. Kažu i da su mislili da je problem riješen, no onda se voda počela mutiti.

Iz Vodovoda i odvodnje Zagrebačke županije izdali su priopćenje u kojem piše da je voda sanitarno ispravna i da nema opasnosti za zdravlje ljudi, a do zamućenja je, kažu, došlo zbog dizanja taloga prilikom puštanja novog sustava u stari.

Međutim, neki stanovnici su se požalili na bolove u trbuhu, mučnine i proljev, a sada smo, iako se tvrdi da je voda ispravna, dobili fotografiju iz jedne lokalne trgovine koja svjedoči o panici koja se proširila među mještanima. Naime, police s flaširanom vodom gotovo su prazne.

Ujedno, na društvenim mrežama pojavile su se fotografije taloga iz slavina koje dokazuju da je voda nikako nije za piće.

- Ovako to izgleda. Nije to ni za kuhanje. Ni pesu ne dajem piti taj otrov vec pijemo kupovnu vodu što isto nije baš zdrava voda jer je puna mikroplastike - pobunila se na Facebooku jedna stanovnica Dugog Sela.

- A što je s kućanstvima koja imaju životinje? Sramota šta se događa i da nitko ne preuzima odgovornost - navela je druga, a neki su prozvali i gradonačelnika koji se dosade o problemu nije oglasio.

U priopćenju Vodovoda i odvodnje napomenuli su da je u tijeku ispiranje cjevovoda i uzimanje uzoraka po ustanovama na području Dugog Sela i Brckovljana, a iz Grada Dugo Selo priopćeno je da se poduzimaju sve radnje kako bi se, ako za to bude potrebe, opskrbili vrtići i škole pitkom vodom, prenosi Dugoselska kronika.

Cisterne s pitkom vodom u međuvremenu su raspoređene na više mjesta kako bi opskrbile građane s pitkom vodom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. lipanj 2024 13:12