DOŠAO JE I TAJ DAN

OTVORENA PRVA IKEA U HRVATSKOJ Stiglo 2500 ljudi, ministrica: 'Idem po posteljinu'

Predsjednik Josipović je posadio drvo javora što je tradicija prilikom otvaranje Ikee
Zagreb, 210814.Prva robna kuca svedske Ikee u Hrvatskoj danas otvara svoja vrata za kupce, gotovo godinu dana nakon pocetka gradnje.Ukupna investicija u projekt robne kuce Ikea Zagreb iznosila je 750 milijuna kuna, a zaposleno je 350 djelatnika.Ikea Zagreb jedna je od najvecih robnih kuca u ovom dijelu Europe. Prostire se na 38 000 m2.Na fotografiji: simbolicna sadnja drveta prilikom otvaranja - potpredsjednik IKEA Grupe Martin Hansson, voditelj robne kuce IKEA Zagreb Georg Platzer, veleposlanik Kraljevine Svedske u RH Lars Schmidt, predsjednik RH Ivo Josipovic, glavni direktor IKEA Hrvatska Dragan Skalusevic.Foto: Davor Pongracic / CROPIX
 Davor Pongračić / CROPIX

ZAGREB - Pet godina od kupovine zemljišta i godinu dana od početka izgradnje prva Ikea u Hrvatskoj danas je konačno otvorena za kupce. Realizacijom investicija od 750 milijuna kuna otvoreno je 350 novih radnih mjesta.

Vrpcu službenog otvorenja Ikee u Rugvici zajedno su prerezali predsjednik Ivo Josipović, potpredsjednik Ikea grupe Martin Hansson, veleposlanik Kraljevine Švedske u Hrvatskoj Lars Schmidt, glavni direktor Ikea Hrvatska Dragan Kalušević i voditelj zagrebačke robne kuće Georg Platzer. Svi oni zajednički su posadili drvo javora što je tradicija prilikom otvaranje Ikee.

- Ovo je važan dan jer je otvorena jedna od važnih i najvećih investicija u Hrvatskoj. Očekujem da će zajednički interes naći investitor, država i građani te da će hrvatski proizvođači naći svoje mjesto na policama Ikee u Hrvatskoj i globalno, kazao je prilikom otvorenja predsjednik Ivo Josipović.

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić iskoristio je otvorenje da bi poručio kako Ikea čeka na realizaciju ove investicije 20 godina i nije slučajno da je ona realizirana baš u mandatu ove Vlade.

Ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš također je pozdravila investiciju. U Ikei će kupit posteljinu, ali će pričekat da prođu prve gužve.

Glavni direktor Ikea Hrvatska Dragan Kalušević podsjetio je da je Hrvatska prvo novo Ikeino tržište još od 2005. godine.

U prvih sat i pol od otvaranja Ikee njome je prošetalo oko 2500 kupaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 17:17