POSLJEDNJA MINISTARSKA ODLUKA

OTKRIVAMO ZADNJI LINIĆEV POTEZ Svog odanog suradnika postavio je na čelo Porezne uprave

Slavko Linić je netom prije smjene odlučio tko će biti vršitelj dužnosti ravnatelja Porezne uprave
 Cropix

Ministar financija Slavko Linić rano ujutro u utorak, neposredno uoči smjene, povukao je neočekivani potez: unaprijedio je odanog suradnika Tihomira Kralja i postavio ga za v.d. ravnatelja Porezne uprave. To je posljednja odluka koju je donio kao ministar financija.

MILANOVIĆ SMIJENIO LINIĆA! 'Dva mjeseca nije reagirao! E pa tako ne može! Izbori su bitni, ali čist obraz je važniji'

Tihomir Kralj vrlo je aktivno sudjelovao u predstečajnoj nagodbi Spačve. Upravo je on bio član Savjetodavnog vijeća koje je predložilo Liniću da preuzme oranicu Spačve za 33,4 milijuna kuna iako je Porezna procijenila da vrijedi šest puta manje. Kralj je i predložio ime posljednjeg vještaka koji je utvrdio da zemljište vrijedi 27 milijuna kuna. Bivši policajac došao je u Poreznu - premda do tada nije puno znao o porezima - za zamjenika svojoj suparnici, ravnateljici Porezne uprave Nadi Čavlović Smiljanec odlukom ministra Linića.

LINIĆ O AFERI KOJU JE OTKRIO JUTARNJI 'Sve je bilo po zakonu, a o Milanoviću ću nakon izbora'

Tim je potezom Linić pokrenuo otvoreni rat koji je završio padom Nade Čavlović Smiljanec, ali i njegovom smjenom. Na teritoriju u Ministarstvu financija na kojem se mjesecima vodila ogorčena bitka ostao je samo Kralj. U Vladi taj Linićev potez nisu protumačili dobronamjerno jer Nada Čavlović Smiljanec još nije ni razriješena. Ona je dala ostavku, ali Vlada će je razriješiti tek u četvrtak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 20:27