GENERAL SECURITY

OTKRIVAMO: PETROV ZBOG ULJEZA NA PREGOVORIMA ANGAŽIRAO ZAŠTITARE Tvrtka koju savjetuje bivši šef SZUP-a Smiljan Reljić za Most radi besplatno

 EPH

Zaštitarsku tvrtku General Security, koju je ovih dana angažirao Most, vodi Enimark Ponjević kojemu je glavni savjetnik za sigurnost Smiljan Reljić, nekadašnji pomoćnik ministra unutarnjih poslova, ravnatelj Službe za zaštitu ustavnog poretka te voditelj Nadzorne službe Ureda za nacionalnu sigurnost UNS-a. Direktor Ponjević u ponedjeljak nam je potvrdio da je njihove zaštitare ovih dana angažirao Most kako bi pripazili na stranačke prostorije u Smičiklasovoj ulici dok traju pregovori s HDZ-om i SDP-om, od utorka samo s HDZ-om. Ekipa iz Mosta proteklih je dana mislila da će brigu o tome tko ulazi na pregovore voditi osiguranje SDP-a i HDZ-a, ali kad su shvatili da je svima promakao građanin koji je ušao u središnjicu na same pregovore iako ne pripada niti jednoj od tri strane, odlučili su zatražiti pomoć od zaštitarske kuće.

- Otkad se dogodio taj upad, a da ni Milanovićevo osiguranje to nije primijetilo, Most je odlučio nas angažirati da pripazimo kako se takve situacije ne bi više događale. Samo da osiguramo mir tijekom pregovora - rekao je Ponjević.

Dodao je da vlastite usluge Mostu ne naplaćuju, nego im pomažu iz prijateljskih motiva.

- Prijatelji smo s Petrovom i drugima u Mostu, podržavamo ih i želimo im pomoći da se dogovore u miru - izjavio je Ponjević koji se nije želio politički izjasniti.

Rekao je da ne osiguravaju osobno Božu Petrova, nego prostor u Smičiklasovoj, ali u nedjelju su navečer Petrova prevezli do njegova automobila.

- Petrova smo prevezli do trgovačkog centra na Cvjetnom trgu jer je tamo parkirao. Svakoga bismo tako povezli, nismo njegovo osobno osiguranje, pa pogledajte njega kako hoda ulicom, sam, bez ikoga - istaknuo je Ponjević te dodao da će njegovi zaštitari biti u Smičiklasovoj još par dana dok ne završe pregovori, tek toliko da pripaze na red.

Ponjevićeva je tvrtka registrirana za djelatnost tjelesne i tehničke zaštite, a sjedište joj je u Donjoj Stubici. Ponjević je do 2007. u tvrtki imao partnera Hrvoja Čermaka, sina generala Ivana Čermaka, koji je te godine izašao iz suvlasništva u društvu. Ponjević kaže da se bave svim segmentima zaštitarskog posla. Lani je tvrtka ostvarila prihod od 4,5 milijuna kuna, dok su prijavili rashod od 4,8 milijuna kuna. Poduzeće je, kako se navodi na njihovoj internetskoj stranici, profilirano za pružanje usluga tjelesne zaštite visokozahtjevnim klijentima.

"Kvalitetu naših usluga dodatno garantira i činjenica da naši uposlenici imaju dugogodišnje radno iskustvo stečeno na odgovornim rukovodećim radnim mjestima unutar MUP-a, MORH-a i ostalih agencija iz sustava nacionalne sigurnosti", navodi se na njihovoj stranici. Osim Reljića, u tvrtki rade Rajko Bačnar kao savjetnik za sigurnost te Dragan Čuturilo, voditelj odjela tjelesne zaštite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 07:36