NOVI UDAR NA ŽUPANICU

OTKRIVAMO Načelnik Lipovljana: 'Merzel laže. Općina uopće nema prostor za tako veliki domjenak'

'Mi smo održali domjenak za tridesetak osoba kojeg je platila općina, a ne županija'
Sisak, 020214.Zupanica Marina Lovric Merzel na izvanrednoj konferenciji za medije odbacila je sve optuzbe za korupciju koje je protiv nje iznijela njezina bivsa sefica kabineta Jasmina Jovev u emisiji Nedjeljom u dva. Zupanica je izjavila: Jovev radi za HDZ koji preko nje i Stankovica manipulira HTV-om. Na fotografiji: Marina Lovric Merzel.Foto: Mate Piskor / CROPIX
 Mate Piškor / CROPIX

SISAK - Sisačko-moslavačka županija izdala je 10. kolovoza 2012. godine narudžbenicu broj 147/12/V kojom od jedne tvrtke iz Novske naručuje ugostiteljske usluge i robu po izboru za domijenak povodom Lipovljanskih susreta za cca 150 osoba. Ta je tvrtka izdala račun na 14.899,78 kuna. Načelnik općine Lipovljani Mario Ribar, koji je na čelu organizacijskog odbora Lipovljanskih susreta, u telefonskom razgovoru u ponedjeljak prijepodne izjavio je kako 2012. godine nije održan nikakav domjenak kojeg bi platila Županija, jer općina i nema prostora za održavanje tako velikog domjenka.

- Mi smo održali domjenak za tridesetak osoba kojeg je platila općina, odnosno jedan naš sponzor, ali to nikako nije županija, koja nam za organizaciju Lipovljanskih susreta na račun doznačava 80.000 kuna, rekao je Ribar.

Narudžbenica toga broja na navedeni iznos jedna je od onih lažnih narudžbenica koje je potpisala Jasmina Jovev, bivša šefica kabineta županice Marine Lovrić Merzel, po nalogu županice, a cilj joj je bio izvlačenje novca za jednog viskog županijskog dužnosnika.

- Meni je županica rekla da trebam isplatiti 15.000 kuna tome dužnosniku, ali vam neću reći njegovo ime, rekla sam ga USKOK-u i da izmislim događaj, domjenak. Vjerovala sam da će gopspodin Ribar potvrditi da toga domjenka nije bilo, jer ga nije bilo. To je potvrda da sam govorila istinu i u nedjelju kod Stankovića i prije godinu dana istražiteljima Uskoka i Županijskog državnog odvjetništva, te kod jednog SDP-ovog ministra kojem sam također donijela sve dokaze kojima raspolažem. Godinu dana je prošlo i nitko ništa nije poduzeo i ja sam odlučila progovoriti javno, neka Sisak, Hrvatska, neka svi znaju kako se iz Sisačko-moslavačke županije izvlačio novac, rekla nam je Jasmina Jovev, bivša šefica kabineta županice Marine Lovrić Merzel, nakon prospavane noći i televizijske emsije koja je uzbunila Hrvatsku, a u kojoj je progovorila o načinima trošenja proračunskog novca i korupciji uz pomoć koje vlada županica jedne od najsiromašnijih županija u Hrvatskoj.

Jasmina Jovev nerado nam pokazuje dokumente, račune, narudžbenice, izjave, brojne dokumente koji govore o lopovluku. - Znate, strah me da ukoliko pokažem račune, da će ih oni uništiti, izbrisati, lažirati nove račune i dokumente, jer nitko ništa ne poduzima, nitko godinu dana nije poduzeo ništa iako policija, DORH i Uskok imaju sve podatke, sve dokumente. Ako ste vi mogli doći do izjave načelnika Lipovljana koji negira da je županija platila domjenak u iznosu od 15.000 kuna, onda je do istog dokaza mogla doći i policija, odnosno nadležna državna tijela, kaže Jasmina Jovev.

Iako se Siskom pronio glas da ćežupanica biti uhićena, odnosnop privedena na obavijesni razgovor, ona je u ponedjeljak ujutro oko 9 sati došla na posao u županiju i kako doznajemo od županijskih službenika, cijelog se dana normalno radilo, odnosno održavali su se unaprijed zakazani sastanci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. lipanj 2024 16:17