SJEDNICA PREDSJEDNIŠTVA

OTKRIVAMO DETALJE SA SASTANKA VRHA HDZ-a Plenković je Strmotinu ostavku nazvao nepristojnom, a Krstičević je govorio o borbenim avionima

 Marko Todorov / CROPIX

- Ovog tjedna imat ćemo prijedlog za novu izvanrednu upravu - kazao je premijer i šef HDZ-a Andrej Plenković nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a na kojoj se raspravljalo o aktualnim pitanjima, a posebno o Agrokoru.

Plenković je kazao kako su, što se tiče novog izvanrednog povjerenika, obavili niz razgovora s kandidatima te da se provode konačne provjere. No, njihova imena, kako je odgovorio na upit novinara, nije otkrio ni kolegama u HDZ-u. Kazao je tek kako je riječ o kompetentnim ljudima koji će se brzo uključiti u sve aktivnosti te da će u izvanrednoj upravi biti više ljudi. Potvrdio je da su u krugu ljudi koji odlučuju o tome i šef Sabora Gordan Jandroković te potpredsjednica Vlade Martina Dalić.

Sjednica je, inače, trajala oko sat i pol vremena, a nakon što su Plenković i Dalić podnijeli izvješće o Agrokoru, nitko od HDZ-ovaca, navodno, nije imao dodatnih pitanja o tome. HDZ-ovci su najavili kako će se krajem svibnja ili početkom lipnja održati izvještajni Sabor stranke na kojem bi trebao biti usvojen novi Statut čija je nacrt završen, a uskoro će biti dan na raspravu unutar stranke.

Razgovaralo se i o bivšem državnom tajniku Marinu Strmoti koji je dao ostavku. Plenković je na sjednici, doznajemo, kazao kako ih je to iznenadilo, te da Strmotin potez nije bio pristojan. Ministar obrane Damir Krstičević izvijestio je o kupnji aviona te je kazao kako je najpovoljnija izraelska ponuda te da će odluka uskoro biti donesena. Plenković je u ponedjeljak kazao kako su usvojili financijsko izvješće stranke, te da su više od tri milijuna kuna u plusu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. lipanj 2024 20:18