KONAČNO

Otkrili smo što Čačić radi u penziji: ‘Točno je, nakon 25 godina obnavljam kuću u Dubrovniku. Za svoje potrebe...‘

Građani se već dugo žale na loše stanje Čačićevih nekretnina u Dubrovniku. Čini se da je za početak obnove bilo presudno njegovo ispadanje iz Sabora

Kuće Radimira Čačića u Dubrovniku i Radimir Čačić

 Cropix/Dubrovački Vjesnik/

Građani Dubrovnika koji su se posljednjih godina žalili zbog lošeg stanja nekretnina u vlasništvu bivšeg varaždinskog župana Radimira Čačića mogu odahnuti.

Odnosno, mogu odahnuti stanari Zlatarske ulice jer je Čačić, koji je po novom ostao bez saborskog mandata, kako otkriva Dubrovački vjesnik, krenuo u obnovu tog starog i derutnog objekta. Oni, pak, koji žive u ulici Na Andriji, gdje je Čačić također vlasnik jedne nekretnine, još imaju razloga za brigu.

"Točno, evo nakon 25 godina, ili možda i više, uspjeli smo dobiti sve dozvole i papire i napokon smo krenuli u obnovu. To vodi moja supruga tako da ne znam sve detalje, ali kuća je tijekom godina završila u lošem stanju, iako je, kad smo je kupili, bila u stanju za život", potvrdio nam je Čačić te dodao kako su se susjedi u Zlatarskoj godinama žalili zbog lošeg stanja nekretnine koja će sada napokon biti obnovljena.

Tri godine

Između ostaloga, 2021. godine u Zlatarskoj je intervenirala i policija jer se dio kuće urušio, ali, na sreću, nije bilo stradalih. Čačić je tada za medije izjavio da se urušio dio terase kuće te najavio njezinu obnovu, no na stvarni početak radova ipak je trebalo pričekati još tri godine.

Radovi počinju uoči sezone, što znači da će se u jednom trenutku, kako je to i propisano, morati prekinuti, a Čačić nam kaže kako će normalno poštovati sva pravila koja vrijede u vezi s gradnjom u Dubrovniku.

Pitamo ga i kome će, odnosno čemu kuća služiti nakon što obnova bude dovršena.

"Ideja je da objekt uredimo za vlastite potrebe i radimo to na način kako bi kuća služila nama. No, naravno, treba vidjeti koliko će to u konačnici koštati. Zasad ne razmišljamo o najmu, ali ako se troškovi pokažu previsoki, moguć je i najam kako bismo se pokrili", rekao nam je Čačić.

Otpada crijep

Osim ovog objekta, supružnici su vlasnici još jedne nekretnine u Dubrovniku, kuće u ulici Na Andriji koju su kupili davne 1997. godine, a zbog koje su građani Dubrovnika također redovito negodovali. Naime, iako je još 2020. godine upravo za Jutarnji bio najavio da će je urediti, dvije godine poslije društvenim su se mrežama širile slike tog objekta na kojima je bilo vidljivo kako otpadaju crijep i fasada, a tvrdilo se i da se urušio krov.

Sam je Čačić rekao da je to kuća bez struje i vode u kojoj nitko od obitelji nije boravio, a sada nam je najavio kako dugoročno ima u planu obnoviti i taj objekt, ali ne zna se kada.

"Za tu kuću još uvijek nemamo sve dozvole i s njom postoji cijeli niz problema, počevši od pitanja struje i vode. Valjda bude i to u nekom trenutku došlo na red", rekao nam je u telefonskom razgovoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 11:35