VRPOLJCI SE NE PREDAJU

OTKAZANA MISA ZADUŠNICA ZA TOMISLAVA 'Nećemo ništa održavati sve dok postoji zrno nade da je naš sugrađanin živ'

Vrpolje,120815Tomislav Salopek, hrvatski drzavljanin kojeg su ekstremisti Islamske Drzave oteli u Egiptu, pogubljen je, tvrde brojne ugledne strane medijske agencije pozivajuci se na izvore Islamske drzave. Mjestani se jos uvijek nadaju da ta informacija nije istinita jer nema sluzbene potvrde. Na fotografiji: Molitva za Tomislava Salopeka u crkvi svetog Ivana Krstitelja u Vrpolju.Foto: Emica Elvedji / CROPIX
 Emica Elvedji / CROPIX

Misa zadušnica za Tomislava Salopeka koju je mjesni župnik Ivica Križanović najavio za četvrtak u 19 sati u Župnoj crkvi sv. Ivana Krstitelja u Vrpolju neće biti održana sve dok ne dođe, odnosno ako dođe službena potvrda o Tomislavovoj pogibiji. Župnikova najava mise zadušnice koju je izrekao po završetku mise u srijedu navečer nije se svidjela brojnim Vrpoljčanima, pa tako vjerojatno niti njegovoj obitelji, budući da u ovom slavonskom mjestu svi još uvijek gaje nadu da je Tomislav živ. Župnik je pri tome rekao da je misu najavio po naputku đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića. No, dan kasnije iz Crkve je povučena ručna kočnica te je misa zadušnica otkazana, a službeno objašnjenje govori kako je prilikom objave došlo do nesporazuma.

- Nadbiskup nije ni rekao da će misa biti točno određenog dana. Samo je kazao župniku da treba održati misu zadušnicu onoga dana kada i ako se istinitom pokaže vijest iz Egipa. Dakle, nitko nije ni pomislio održavati misu s tom nakanom u trenutku dok još uvijek postoji i zrno nade da je Tomislav živ - kazala nam je Martina Kuveždanin iz Tiskovnog ureda Đakovačko-osječke nadbiskupije, dodavši i kako je nadbiskup Hranić iskazao želju da osobno služi misu zadušnicu ukoliko do nje uopće dođe.

Inače, i iz GNK Dinamo su najavili kako će na predstojećoj prvenstvenoj utakmici protiv Splita minutom šutnje odati počast Tomislavu, koji je bio njihov veliki navijač, no za pretpostaviti je da se niti u zagrebačkom klubu na to neće odlučiti sve dok god živi nada da je vijest lažna i da Tomislav nije pogubljen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 23:42