OGORČENI RODITELJ

Otac malog pacijenta zapanjen prizorom ispod madraca na Odjelu dječje kirurgije KBC-a Split: ‘Tuga, jad i čemer‘

‘Roditeljima je rečeno da mogu ostati, ali da uvjeta za spavanje nema jer ne smije nitko teži od 20 kilograma leći na krevete, pošto je ispod madraca - iverica‘
 Snimio čitatelj

Jedan Splićanin požalio se na situaciju dječje kirurgije ORL na Hitnom kirurškom prijemu KBC-a Split. Poslao je Slobodnoj Dalmaciji fotografije na kojima se vidi užasno stanje kreveta na ovom odjelu.

- Ljudima je još nevjerojatno što je Vladimiru Matijaniću rečeno da bi trebao vršiti nuždu u plastičnu posudu kući, a ovo vam je odjel dječije kirurgije ORL na famoznom HKP Split.

Roditeljima je rečeno - tko je odlučio provesti noć s djetetom nakon operacije, može ostati, ali uvjeta za spavanje nema. Naime, nitko teži od 20 kilograma ne smije leći na krevete, pošto je ispod madraca - iverica.

Da ne pričam kako je dijete otpušteno sutradan iz bolnice s nastavcima za mjerenje otkucaja srca...Tuga, jad i čemer... - navodi ogorčeni Splićanin.

image
Snimio čitatelj
image
Snimio čitatelj
image
Snimio čitatelj

Poslali smo upit KBC-u u kojem nas je zanimalo planiraju li se novi kreveti i je li zaista istina da roditelji ne mogu prespavati noć s djetetom jer su neadekvatni.

- Osoblje na svim odjelima KBC-a Split nastoji bolničko liječenje djece učiniti što ugodnijim, u sklopu čega se roditeljima omogućuje boravak uz svoju djecu. Neprekidno se radi i na tome da se za takvu vrstu usluge osiguraju što bolji uvjeti.

Postojeći kreveti na odjelu otorinolaringologije, odnosno Klinike za bolesti uha, nosa i grla s kirurgijom glave i vrata, potpuno su sigurni za djecu i druge pacijente.

Novi kreveti na taj odjel trebaju stići do kraja ove godine, u sklopu obnove postelja u cijeloj bolnici - odgovorila je Slobodnoj Dalmaciji Kristina Bitanga, koordinatorica Ravnateljstva splitske bolnice zadužena za odnose s medijima.

image
Snimio čitatelj
image
Snimio čitatelj
image
Snimio čitatelj
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:35