PODMIĆIVANJE NOVINARA

Osuđeni Lucić nije u zatvoru, snimljen je kako s HDZ-ovim dužnosnicima polaže vijence

Franjo Lucić pravomoćno je osuđen na kaznu zatvora od godinu dana zbog pokušaja da novcem ušutka kolegu Dragu Hedla s Telegrama

Franjo Lucić i dužnosnici HDZ-a

 /Požeški Vodič

Bivšeg HDZ-ova saborskog zastupnika i šefa HDZ-ove filijale u Požeško-slavonskoj županiji Franju Lucića - koji očito još uvijek čeka odsluženje jednogodišnje zatvorske kazne - kolege s portala Požeški vodič snimile su kako na Dan grada Pleternice polaže vijence poginulim braniteljima. I to u sklopu gradskog protokola.

Lucić je pravomoćno osuđen na kaznu zatvora od godinu dana zbog kaznenog djela pokušaja podmićivanja, preciznije pokušaja da novcem ušutka kolegu Dragu Hedla s Telegrama.

Osuđeni Lucić, kako piše portal Telegram, vijenac je položio zajedno s gradonačelnicom Pleternice, inače njegovom rođakinjom Marijom Šarić (nećakinja je Lucićeve supruge Ankice), zamjenikom gradonačelnice Domagojem Katićem i predsjednikom Gradskog vijeća Antom Barbarićem (svi nabrojeni članovi su HDZ-a).

Nepoznato je, piše Telegram, u kojoj se ulozi ondje našao Lucić, jer im na njihov upit iz Grada Pleternice još nisu odgovorili.

Županijski sud u Osijeku Lucića je 2020. osudio na godinu dana zatvora s time da kaznu može odslužiti radom za opće dobro. No, Vrhovni sud u srpnju ove godine preinačio je kaznu smatrajući da je prvostupanjski sud zanemario činjenicu da je Lucić počinio teško koruptivno kazneno djelo prema novinaru i grubo povrijedio članak 38. Ustava RH kojom je zajamčena sloboda mišljenja i izražavanja misli, mada je, kao tadašnji zastupnik u Hrvatskom saboru, bio dužan štititi i promicati prava građana zajamčena Ustavom.

Preinačena presuda znači kako Franjo Lucić svoju kaznu mora odlužiti u zatvoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 01:13