PROSVJEDNICI S KRVAVOG MOSTA

Osuđen je 31 huligan iz Radićeve, a četvorica idu u zatvor: Nakon presude su lupali vratima i vikali na suca

 Admir Buljubašić/Cropix

Od ukupno 34 huligana protiv kojih se na Općinskom kaznenom sudu vodio postupak zbog krvavog sukoba s policijom u Radićevoj ulici lani 26. veljače, kada se odvijao i mirni prosvjed ‘Stop progonu hrvatskih branitelja’, njih 31 proglašeno je krivim, a trojica su oslobođena optužbi .

Glasno neodobravanje

Na sud ih je danas došlo 28, a presudu suca Milenka Djakovića slušali su uz glasno neodobravanje. Neki su sudnicu napustili vičući i lupajući vratima. Samo četvorica su nepravomoćno osuđena na zatvorske kazne, ukupno na 3,5 godine. Najveće kazne sudac je izrekao dvojici optuženika, svakome po 13 mjeseci zatvora.

- Ja sam branitelj. Nisam napravio apsolutno ništa - vikao je sucu Željko Brkić, koji je dobio 13 mjeseci zatvora.

Žestoki napad

Do sukoba s policijom došlo je kada su se optuženici odvojili iz mirnog prosvjeda na Trgu bana Jelačića potaknutog uhićenjem Tihomira Purde te su krenuli Radićevom prema Markovu trgu. Naišli su na kordon policije te počeli bacati kamenje, boce, petarde, baklje, rakete...

- Napad je bio žestok. Bacalo se sve i svašta - rekao je sudac, te je izrazio čuđenje nezadovoljstvom optuženih na izrečene kazne s obzirom na to da je tužiteljstvo predlagalo da ih se osudi na na ukupno čak 62 godine i osam mjeseci zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 08:23