ODGOĐENO SUĐENJE

'Osjećam se zanimljivo', poručio je optuženi Zdravko Šestak prije ulaska u sudnicu

Osjećam se zanimljivo, poručio je na ulasku u sudnicu bivši šef Uprave Podravke Zdravko Šestak. Suđenje je odgođeno zbog bolesti sutkinje
Koprivnica, 201010.Na opcinskom sudu u Koprivnici zbog bolesti sutkinje danas je otkazano sudjenje bivsim celnicima Podravke. Propaloj tvornici Sloga Darko Marinac i Zdravko Sestak dali su 5 milijuna Podravkinih kuna, Sloga je poslije zavrsila u stecaju a Podravka bez novca.Na slici: Zdravko Sestak, Darko Marinac na ulazu u zgradu koprivnickog suda.Foto: Nikola Wolf / Podravski list / CROPIX
 Nikola Wolf / Podravski list / C

KOPRIVNICA - Na Općinskom sudu u Koprivnici danas ujutro trebalo je biti održano prvo ročište na suđenju bivšim čelnicima Podravke Darku Marincu i Zdravku Šestaku zbog optužbe da su oštetili tvrtku za pet milijuna kuna. No odgođeno je zbog iznenadne bolesti sutkinje Vesne Piškorec-Kuzmić. Marinac i Šestak u lipnju 2007. godine odobrili su kredit koprivničkoj tvornici obuće Sloga premda je ona bila u nezavidnoj tržišnoj i financijskoj poziciji.

Sloga je poslije završila u stečaju, a Podravka je ostala bez novca. Spašavanje Sloge bio je projekt bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca, ali njegovo se ime ne spominje u optužnici. Kao trećeoptuženi na suđenju danas se pojavio i bivši predsjednik Uprave Sloge Darko Šket, sadašnji stečajni upravitelj Peveca.

No njega se u optužnici tereti za znatno blaže kazneno djelo - da je u travnju 2009. s tadašnjim čelnikom Podravke Šestakom potpisao ugovor o zasnivanju založnog prava na Sloginim nekretninama kako bi Podravka imala kakvo-takvo jamstvo za povrat kredita te je time umanjio stečajnu masu posrnule tvornice obuće.

Marinac i Šestak na ulasku u zgradu koprivničkog suda nisu željeli ništa komentirati niti odgovarati na novinarska pitanja o mnogo zanimljivijem slučaju, aferi Spice u kojoj je Podravka, prema optužnici, oštećena za čak 400 milijuna kuna. - Osjećam se zanimljivo - bio je jedini komentar kojim je novinare 'počastio' Zdravko Šestak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 07:13